Joy division (2007)

20071010_corbijn_joydivision_400x400
Filmen är en dokumentär som handlar om Manchesterbandet Joy Division. Fokus i dokumentären ligger på sångaren Ian Curtis som begick självmord 1980. Dokumentären består till största delen av intervjuer med forna bandmedlemmar, människor som kände sångaren samt konserfilmer.
Är man inte ett fan av bandet, så ger inte dokumentären så mycket. Jag som har bandet bland mina favoriter tycker att det är en relativt bra dokumentär som vinner på att den är förhållandevis osentimental. Det hade lätt kunnat bli en okritisk hyllningskör till sångaren och mycket känsomässlig dravel. Detta slipper man tack o lov! Det kan bli lite tjatigt ibland med alla intervjuer som staplas på varandra. Filmen kan rekommenderas till de som gillar bandet men även de som finner intresse av punkscenen kring 1980.
Regi: Grant Gee
Betyg: 6/10
Annonser

2 tankar om “Joy division (2007)

  1. Kanske ser den här om tillfälle ges. Såg och gillade Corbijns Control som väl i princip är en sorts dramatisering av det som dokumentären berättar. Just det där du nämner med att intervjuer staplas på varandra det är ofta ett problem i dokumentärer. Det blir lite tradigt. Det slipper man ju i en biopic eller liknande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s