Colour me kubrick (2006)

2007_colour_me_kubrick_003I London kring 1990  var den världsberömde men mycket skygge filmregissören Stanley Kubrick mycket aktiv. Han startade projekt och hade affärsmöten med olika rockband, designers och författare. Naturligvis var det inte Kubrick utan bedragaren Alan Conway. Det är detta filmen Colour me Kubrick, som av någon konstig anledning heter ”Me, myself and Kubrick” på svenska, handlar om. Vi får följa Conways bedrägerier genom filmen vare sig mer eller mindre.

Bedrägerierna som Conway gör är ganska futtiga, det rör sig mest om att få gratis sprit, hotellrum och mat det är inga större summor som det rör sig om. Filmen är bitvis ganska underhållande men den faller på två saker: Det blir ganska långtråkigt i längden att se hur Conway skaffar sig gratismiddagar och man får inte reda på något om personen Conway. Varför gör han dessa bedrägerier och vad är hans drivkraft? Resultatet blir att man som tittare inte bryr sig om hur det går vare sig för offer eller bedragaren. John Malcovich som i denna film för konsten att spela över till nya höjder är mycket underhållande i rollen som Conway. En rolig detalj är att filmmusiken är tagen från olika filmer som Kubrick har regisserat t.ex 2001 och The Shining.

Det är för mig obegripligt  hur folk kunde bli lurade av Conway. Den riktige Kubrick är till höger.Kommentar överflödig.

280stansp2311bb

Regi: Brian.W.Cook

Skådespelare: John Malkovich, Tom Allen m.fl

Betyg: 4/10

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s