Home movie (2008 usa)

En familj har flyttat till ett ensligt beläget hus. Pappan som är präst dokumenterar familjelyckan, speciellt under de stora helgerna, med den nyinköpta videokameran. Mycket snart märker vi som tittare att allt inte står rätt till i familjen, de två barnen börjar döda djur och beter sig alltmer asocialt.  Har de blivit besatta eller är barnen helt enkelt bara onda?

Home movie är i samma anda som rec och cloverfield, dvs handkamera och en dokumentär känsla. Detta har både för och nackdelar. Till fördelarna hör att man sugs in i filmen och man får en känsla av att det är på riktigt. Till nackdelarna är nog att det hela ibland kan bli ryckigt och osammanhängande. Det sistnämnda behöver inte vara till just den här filmens nackdel då man som åskådare får lägga lite pussel om det vi inte får se.

Handlingen och filmens stämmning är riktigt bra men jag skulle gärna sett att man arbetat mer med manus då historien brister på flera punkter som jag inte tar upp för att inte avslöja för mycket. En annan störande sak i filmen är att föräldrarna är lite väl blåögda när det gäller sina barn. En riktigt god ide som brister lite väl mycket i utförandet. Det är dock regissörens första film (han har även skrivit manus) och jag tror/hoppas han lyckas bättre nästa gång.

Regi: Christopher Denham

Skådespelare:Adrian Pasdar, Cady Mc Clain

Betyg:4/10

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s