13 games of death (2006 Thailand)

Chad har det svårt i livet: Flickvännen har gjort slut, han får sparken, banken har tagit hans bil och mamma behöver pengar. När han får möjlighet att delta i ett spel med möjligheten att vinna 1 miljon $ tvekar han inte. Spelet går ut på att utföra 13 olika uppdrag. För 1000$ ska han döda en fluga, för 2000$ ska Chad äta upp den …..

Historien är ganska spännande och man undrar hela tiden vad nästa uppdrag ska bli, att det finns logiska luckor i historien får man leva med. Det stora problemet med filmen är att att den hela tiden svajar mellan thriller och komedi, jag vet inte om det beror på kulturella skillnader i filmberättandet mellan västvärlden och sydostasien eller att det är en dålig regissör/manus men för mig fungerar det inte. Ja, en amerikansk inspelning är på gång men det är väl självskrivet i dessa tider med manustorka. Känsliga tittare varnas då en del av uppdragen är MYCKET äckliga.

Regi: Chukiat Sakveerakul

Skådespelare: Krissada Terrence, Achita Wuthnounsurasit

Betyg: 4/10

4 tankar på “13 games of death (2006 Thailand)

    • Svår fråga tror jag lånade av en kompis som har massa skumt, import dock då det inte fanns svensk text.

  1. Det här pendlandet mellan thriller/skräck/annan mer allvarlig genre och komedi (ofta på buskisnivå) känns som ganska typiskt för det asiatiska narrativet. Tänk exempelvis på sjukhusscenen i The Host.

    • Håller med här, det är just detta som ibland kan sänka en del asiatiska filmer. Det blir lite för mkt ”wild mood swings” som The Cure skulle sagt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s