The Princess and the frog (2009 usa)

En prins på besök i 20(?) talets New Orleans blir förvandlad till en groda av den onde voodoprästen Dr.Facilier. I hopp om att bryta förbannelsen ber prinsen flickan Tiana att kyssa honom. Då Tiana inte är en riktig prinsessa förvandlas även hon till groda, nu är det två grodor som måste bryta förhäxningen.

Disneys första tecknade långfilm på år och dag vilket är trevligt, jag har inte något emot dataanimerade filmer men omväxning förnöjer. Prinsessan och grodan är mycket vacker man har tagit väl tillvara på miljöerna kring New Orleans. Historien är sisådär den kunde vara mer engagerande, filmens sånger lär väl inte gå till historien då det är ganska platta  små truddelutter. Lite roliga bifigurer höjer tempot, bla får vi stifta bekantskap med en jazzälskande alligator. En typisk mellanfilm från Disney, ingen Lejonkungen men inte heller någon Micke och Molle. Naturligtvis serverar Disney sin vana trogen moralkakor kryddade med historieförfalskning på löpande band men man kan strunta i dem, åtminstone gjorde jag det.

Regi: Ron Clements

Betyg: 6/10

3 tankar på “The Princess and the frog (2009 usa)

    • Här har vi nog olika smak Joel. M&M är ganska trist tycker jag. Mina favoriter är: Robin Hood, Fantasia, Djungelboken, Den lilla Sjöjungfrun, Lejonkungen och mästerverket Skönheten o odjuret. Men när det gäller Disney kan mycket bero på när man såg filmen tror jag. De tre första var bland de sista filmerna jag såg som barn de tre sista var bland de första jag såg med mina egna barn.

  1. Jag tror som filmitch att Disney blir mycket av en åldersfråga. De där ”mitten-Disney” är totala sömnpiller för min del.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s