A Serious man (2009 usa)

Matematikprofessorn Gopniks liv faller samman sakta men säkert under filmens gång. Egentligen gör han ingenting för att förtjäna detta öde, han har helt enkelt en för djävlig otur. Desperat söker han svar hos församlingens rabbi, vad har han gjort för att bli straffad av Gud?

Som alltid när det gäller bröderna Cohen så är det snyggt filmat, lite skruvat och orginellt. De har tyvärr misslyckats med  att engagera mig när det gäller ”A serious man”. Visst filmen är snygg, roliga karaktärer och orginell men jag bryr mig inte om Gopniks öde. Det känns mest som att bröderna ville göra en film för att testa lite nya scenlösningar och kameravinklar. Filmen är oscarsnominerad så det kan även vara så att jag inte begriper dess storhet.

Regi: Ethan&Joel Cohen

Skådespelare: Michael Stuhlbarg, Richard Kind

Betyg: 3/10

2 thoughts on “A Serious man (2009 usa)

  1. För mig räckte det snygga, roliga och udda till betyget 4/5. Blev förmodligen även mer engagerad i Gopniks öde också. Betyg: 2, är det 2/10 eller 2/5?

    • Det ska nog bli 4/10 så småningom, jag håller på att redigerar om mina betyg till tiogradig skala samt sätter etiketter allt eftersom jag hinner/orkar. Klart att filmen är både udda , snygg och ibland t.om lite rolig men engagemanget saknades. men min bror Marcus gillar den väldigt mycket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s