The Hurt locker (2008 usa)

En grupp soldater i Irak vars uppdrag är att desarmera bomber får en ny medlem efter att en av deras kamrater sprängts i luften. Den nye gruppmedlemmen visar sig vara en komplett galning då han på jakt efter adrenalinkickar är helt respektös när det gäller att desarmera bomber. Det är bara 30 dagar kvar tills gruppen har fullgjort sitt uppdrag i Irak men frågan är om de överlever så länge.

Årets oscarsvinnare är en välproducerad film med ett budskap: Krig kan göra konstiga saker med det mänskliga psyket (det hade jag ingen aaaning om).Det är också en riktigt trist film, för hur roligt är det att se en tok som desarmerar diverse bomber i ett sunkigt Irak under två timmar? Filmen tillför inte något nytt utan harvar på och när det förväntade slutet kommer rycker jag på axlarna och undrar om detta verkligen var förra årets bästa film.

Regi: Kathryn Bigelow

Skådespelare: Jeremy Renner, Anthony Mackie

Betyg: 4/10

3 tankar på “The Hurt locker (2008 usa)

  1. Tjenare! Åter igen har vi ungefär samma uppfattning om en film (inte hunnit skriva om denna ännu). Kan inte förstå Oscarshypen runt denna rätt trista film.

    Snygg ny layout på bloggen förresten…

    Hojta om du vill ha en Voddler-invite (om du inte redan har?)! Barnsjukdomarna börjar försvinna och tjänsten blir allt bättre och allt mer stabilt. Hittat en del godbitar där som jag missat innan. 🙂

  2. Jag var inte heller förtjust i denna film. När en film vinner ”bästa film”-priset är mina förväntningar skyhöga. No Country for Old Men höll jag med om att den borde ha vunnit men varken Hurt Locker eller Slumdog Millionaire var jag stormförtjust i.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s