A Nightmare on Elm street (2010 usa)

Några ungdomar börjar drömma samma mardröm: De jagas av en man med ett bränt ansikte som har en kloförsedd handske. Ungdomarna upptäcker att om de skadas i drömmen så sker detsamma i vaket tillstånd. På olika sätt försöker de hålla sig vakna samtidigt som de i en kamp mot klockan försöker lösa mysteriet med den mystiske mannen.

Vi börjar bli vana med nyinspelningar av skräckfilmer vid det här laget. Efter att filmbolagen betat av Leatherface, Michael Myers och Jason han nu turen kommit till pedofilen Freddy som härjar på Elm street. Den nya versionen duger och har man inte sett orginalet kan man nog tycka att filmen är ganska bra för att vara en rysare. Tyvärr sitter jag ofrivilligt och jämför med orginalet vilket inte är till nyinspelningens fördel. Robert Englunds Freddy är mer skrämmande än 2010 års Jackie Earle Haley vilket kan bero på att man 2010 får reda på hela Freddys bakgrund, det okända är alltid mer skrämmande. En annan sak som var snyggare i den äldre versionen var övergångarna mellan dröm och verklighet man visste aldrig riktigt om ungdomarna drömde eller var vakna, 2010 råder det ingen tvekan om när Freddy lurar bakom knuten. Har ni inte sett orginalet gå och titta annars kan det kvitta.

Regi: Samuel Bayer

Skådespelare: Kyle Gallner, Rooney Mara

Betyg: 4/10

1 tanke på “A Nightmare on Elm street (2010 usa)

  1. Jag såg den här filmen igår. Originalversionen gillar jag skarpt men den här kändes som ett slarvigt hastverk. Fast det var jättekul att se framtida Lisbeth Salander, henne gillar jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s