Date Night ( 2010 USA )

Phil och Claire lever i ett ganska inrutat äktenskap där var vecka är den andra lik. En kväll gör Phil misstaget att försöka bryta det invanda mönstret och paret åker till NYC för att gå på restaurang. Lagom till efterrätten börjar eländet då paret förväxlas med ett annat par som maffian har ett ohälsosamt intresse av. Varför de är jagade har Phil och Claire ingen aning om, det de vet är att de måste fly för livet.

Filmens första halva är ganska rolig mycket tack vare Steve Carell som spelar Phil  men som så många komedier tappar den dock farten då man på äkta amerikanskt vis måste stoppa in lite påklistrat allvar och kärnfamiljspropaganda. Mark Wahlberg dyker upp i en smårolig biroll och det precis vad filmen är, smårolig och inte så mycket mer.

Regi: Shawn Levy

Skådespelare: Steve Carell, Tina Fey

Betyg: 5/10

4 tankar på “Date Night ( 2010 USA )

  1. Såg den här filmen igår. Kan inte göra annat än att hålla med. När de stoppade in det påklistrade allvarligt satt jag nästan och skruvade på mig. I ena stunden springer de runt och skämtar och i nästa drar den sorgliga musiken igång och så ska vi bry oss om deras äktenskapsproblem. Nee, inte bra, inte bra.

    Bra skrivet!

  2. Tack!
    Det är ett problem med amerikanska komedier, de räds för att stöta sig med,jag vet inte vem, någon och måste gulla till det eller moralisera. Filmer som ”Liar, Liar, Bruce Almighty och What women wants är exempel på filmer som verkar roliga men sedan faller platt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s