Whip it ( 2009 Usa )

Att leva i hålan Bodeen-Texas verkar inte vara speciellt roligt speciellt om du är en 17 årig tjej där mamma fortfarande har 50 talets kvinnosyn. När Bliss (Ellen Page) får chansen att delta i sporten (?) roller derby (som går ut på att hårt sminkade kvinnor åker runt och knuffar på varandra) tar hon den. Nu har hon två problem: Hålla sitt roller derby utövande hemligt för mamma samt hålla sin ålder hemlig för lagkamraterna då man måste vara 21 för att vara med.

Drew Barrymores regidebut i långfilmssammanhang är en ganska banal men småcharmig historia. Page är som vanligt lite lillgammal, Julette Lewis som vanligt lite småcrazy och Barrymore som vanligt lite godtrogen och klumpig. Lite klyschor och ingen är väl förvånad när det hela slutar ganska lyckligt. Det mest orginella med filmen är nog sporten rollerderby som jag  i och för sig kände till men kunde inte i mina vildaste drömmar tro att man skulle göra film på spektaklet men visst, det finns filmer om Spökboll och armbrytning……..

Regi: Drew Barrymore

Skådespelare: Ellen Page, Julette Lewis

Betyg: 6/10

5 tankar på “Whip it ( 2009 Usa )

  1. Jag har klivit på Ellen Page-tåget och måste ändå säga att jag är lite nyfiken på den här. Sporten har ju också förekommit i ett i övrigt rätt medelmåttigt CSI-avsnitt vill jag minnas.

    • CSI har jag inte sett mkt av tyvärr, tror jag, så mycket film och böcker men ack så lite tid. När det gäller Ellen Page har jag inte bestämt mig än men det är hög tid för henne att spela ngt annat än alternativ förnuftig tjej. Inception kanske var ett litet steg i rätt riktning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s