House of the Devil ( 2009 USA )

En collegestudent är i stort behov av pengar då hon precis hyrt en lägenhet. Därför är det inte så konstigt att hon tackar ja till ett barnvaktsjobb trots att uppdragsgivarna minst sagt verkar mystiska. Jag kanske glömde att säga att huset ligger mitt ute i på landet vid en kyrkogård?

Filmen påminner mycket om ”Babysitter wanted” som jag såg för ett tag sedan. Båda rör barnvakter i ensliga hus, okulta inslag ingår i båda filmerna och de utspelar sig på 80-talet. Jag tycker House of the Devil är den bättre av de två då både regi och skådespelare håller högre klass, där Babysitter Wanted väljer den blodiga vägen med krokar och andra otrevliga saker väljer den här filmen att förlita sig på en krypande känsla av att något inte står rätt till. Det är först i slutet filmen tar fart och det blir lite jakt och andra otrevligheter som hör genren till. Jag har också svårt av att inte låta bli att skratta lite då huvudpersonen halar upp en freestyle storlek mindre bibel och börjar dansa runt i huset, det gjorde alla ungdomar på 80-talet, tro mig jag var där;) Helt ok skräckis men hade nog varit ( som så många andra filmer) bättre i det kortare formatet.

Regi: Ti West

Skådespelare: Jocelyn Donahue, Tom Noonan

Betyg: 5/10

4 tankar på “House of the Devil ( 2009 USA )

  1. Ja, den är lite grovhuggen på nåt vis men jag gillade den. Kanske just för att den inte frossade i sadistiskt våld som ju verkar vara lite av standard i dagens skräckfilmer. Har inte hört om den andra filmen tidigare men får nog kolla in den också framöver.

    • I den filmen finns just det sadistiska frossandet som du nämner vilket inte alltid behöver vara fel bara det görs med finess. Det görs det inte i Babysitter…..

  2. Pingback: The House of the Devil (2009) « Rörliga bilder och tryckta ord

  3. Pingback: THE HOUSE OF THE DEVIL

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s