You kill me ( 2007 USA )

Polska maffian i Buffalo har problem, Irländarna  försöker ta över staden samtidigt som polackernas bästa vapen, lönnmördaren Frank, visar sig vara både deprimerad och alkoliserad. När Frank däckar och missar att utföra ett viktigt mord skickas han till San Francisco för att nyktra till under AA vingar.

En riktig bagatell till film, men en trevlig sådan,  med många bra skådisar. Filmen har svårt att bestämma sig drama ? eller komedi ? Hade man satsat på på ett av spåren och kört fullt ut tror jag att resultatet blivit bättre, nu blir jag ottillfredställd på både drama och komedi. Som sagt en trevlig bagatell som kan ses om man inte är på humör att analysera för mycket.

Regi: John Dahl

Skådespelare: Ben Kingsley, Tea Leoni

Betyg: 6/10

4 tankar på “You kill me ( 2007 USA )

  1. Just de där filmerna som inte riktigt kan bestämma sig klarar sällan av balansgången. Och så skär det lite i mig när jag ser Kingsley göra komedi, det är liksom inte riktigt hans genre.

    • Kingsley är faktiskt en skådis som ofta levererar. Han kan vara riktigt rolig men på ett lågmält sätt. Ja hela karln ger en ny definition på lågmäldhet.

  2. Jag håller med, den är ojämn men ganska rolig. Det jag tänkte på i slutändan var ”Skulle folk verkligen inte vända sig till polisen om en lönnmördare erkände att han just VAR en lönnmördare i ett AA-möte?” Bisarr liten film men Kingsley är cool!

    • Visst skulle de göra det, i filmen ges förklaringen att de är ANONYMA alkoholister, en ganska svag förklaring men som sagt det är ingen film som tjänar på att analyseras då faller den som ett korthus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s