Burning Bright ( 2010 USA )

Ibland springer man på små okända pärlor i filmvärlden. Filmer som inte gör så stort väsen av sig de ligger och skvalpar runt i mediarymden och har man tur plockar man upp en då och då.

Burning Bright är, åtminstone för mig, precis en sådan film. Handlingen är enkel: En tjej och hennes autstiske bror blir instängda i ett stort hus tillsammans med en mycket hungrig tiger att ta sig ut ur huset är det primära målet men det visar sig vara avsevärt svårare än man kan tro.

Hitchcock berättade en gång om hur man kan skapa spänning hos publiken: Man har två olika vägar att gå. A Två man sitter vid ett bord och plötsligt exploderar en bomb – publiken hoppar högt. B Två män sitter vid ett bord, kameran visar en bomb där räkneverket sakta tickar ned – publiken börjar tugga på naglarna. Personligen föredrar jag alternativ B vilket Burning Bright är minst sagt fyllt av.  Visst är det lågbudget och visst kanske inte logiken håller ihop i alla lägen men ställt mot en maffig tiger väger dessa invändningar fjäderlätt.

Skådespelare: Garret Dillahunt, Briana Evigan

Betyg: 8/10

3 tankar på “Burning Bright ( 2010 USA )

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s