Frozen ( 2010 USA )

När skidbacken stänger för helgen slarvar personalen, man har inte kollat att alla  besökare susat nedför backen. Mycket riktigt, tre stackars satar sitter fast i en skidlift hööögt ovan marken. Mobiler? Inlåsta i fövaringsboxarna nere på skidanläggningen. Drömhelgen för de tidigare så glada ungdomarna har  förvandlats till en iskall historia.

Jag var lite misstänksam, skulle man orka med att glo på tre personer som sitter och fryser i en skidlift? Jovars,  filmen funkar man kan riktigt känna hur de fryser medans jag myser i soffan med mitt kaffe. Vid en del tillfällen blir det t.o.m  lite spännande. Samtidigt tror jag att att detta skulle vara en historia som vunnit på att visas i det mindre formatet t.ex 50 – 60 min för det är inte så värst mycket man kan göra i en skidlift och filmens tempo blir lite väl segt vid ett par tillfällen. Absolut en helt ok film som inte kommer att gå till filmhistorien.

Regi: Adam Green

Skådespelare: Emma Bell, Shawn Ashmore

Betyg: 5/10

5 tankar på “Frozen ( 2010 USA )

 1. Den verkar vara väldigt lik, Öppet vatten (hette den så?). Dykare blir kvarglömda ute på havet och trampar vatten i en och en halv timme. Där fanns ju dock hajjar att liva upp stämningen i filmen. Men visst lite spännande låter det, trots frånvaron av farliga djur i vintelandskapet, såvida man inte slängt in muterade domherrar.:D

 2. Open Water tyckte jag var väldigt fräck första gången jag såg den. Såg till och med tvåan och minns att jag tyckte om den.

  Sen gjorde jag misstaget att se om ettan. Huja! Vilken tråkig film det blev. 😉

  Frozen verkar vara av samma klass. Men jag gillar skidor. Så den kanske är värd att se bara för att jobba upp lifträdslan lite.

 3. Marcus: vem har sagt att farliga djur inte är med, du har väl sett Fablernas Värld?
  Pladd: Open Water 2 är det samma handling som i ettan?

 4. @Pladd:
  Open water 2?
  Det är ju en ren omöjlighet. Eller är det en helt NY story än första filmen?

  @filmitch:
  Jösses Amalia. Man kan tro att våra hjärnor är ETT. I alla fall sett till den här filmen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s