Salt (2010 USA)

Cia anställde Evelyn Salt anklagas för att vara dubbelagent av en rysk avhoppare. Salt blir tvungen att fly för sitt liv och samtidigt bevisa sin oskuld.

Det här borde vara en film som jag helhjärtat skulle ta emot med öppna armar. Kalla kriget konspirationer kombinerat med en tuff hjältinna med jätteläppar som hoppar mellan biltak på motorvägen och kan pyngla upp hela armeer av hemliga agenter. Men nånstans brister det. Jag vet inte varför. Det kan bero på att Angelina Jolie inte hör till världens bästa skådespelerskor. Det kan också bero på att man inte riktigt får lära känna huvudpersonen Evelyn Salt och av den anledningen inte riktigt bryr sig om hur det går för henne. Det är inget fel på produktionen av filmen Salt men det känns som att den är gjord med vänsterhanden och blir därmed aningen själlös. Filmen innehåller en del häftiga actionscener men det räcker inte i slutändan. Slutet öppnar för eventuella uppföljare men pesonligen är jag tveksam till att följa Salts vidare öden och äventyr.

Regi: Phillip Noyce

Betyg: 4/10

4 tankar på “Salt (2010 USA)

  1. Jag har inte sett den här filmen än men det verkar som att den stora åsikten är att den inte är något vidare.

  2. Stämmer bra det, Fiffi tyckte nåt liknande och det finns bättre actionfilmer att se eller se om.

  3. Nej, det är lite intressant för ofta finns det ju i alla fall någon som avviker i sådana här fall och tycker att filmen är rätt ok men så icke med Salt (eller The Last Airbender för den delen).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s