Tre kortisar

Toy story 3

I den tredje och sista (?) delen av Toy Story hamnar leksakerna på ett daghem som först verkar vara ett riktigt paradis. Det visar sig snabbt att paradiset har vissa minst sagt mörka sidor och leksakerna måste försöka fly. Toy Story är en mycket bra triologi som jag hoppas nu är över så att konceptet inte körs i botten av penninghungriga filmdirrar. Personligen tycker jag att alla filmerna håller ungefär lika hög klass och har svårt att hitta en favorit bland de tre. Gillar man tidigare filmer i serien blir man inte besviken. Sofia (Bilderord) du har helt rätt i att Jessie the Yodeling Cowgirl inte har en lika jobbig röst på orginalspråket hon var faktiskt riktigt uthärdlig.

Betyg: 8/10

 

The other guys

 Handlingen spelar inte så stor roll i en film av detta slag, den är mest en ursäkt för att få möjligheten att leverera ett antal skämt av varierande kvalite´. Ferrell och Wahlberg lyckas bärga projektet i hamn och jag finner att filmen är ganska rolig men visst är det många korkade skämt, ganska många hör till området ”så dåligt att det blir bra”. Bra komedier blir man inte direkt bortskämd med och den här hör inte till det facket men den duger.

Betyg: 6/10

 

 

Buried

Filmen som utspelar sig i en kista där en kidnappad lastbilschaffis ligger har hyllats bland kriktikerna. Kanske hade jag för stora förväntningar på filmen men den blev faktiskt ganska trist i längden. Det flåsades, talades i mobil med halvtaskig mottagning, flåsades lite till och där någonstans nickade jag till mitt i filmen och tänkte när jag vaknade: Ännu en film som hade varit fantastisk som 50 min kortfilm.

Betyg: 5/10

3 tankar på “Tre kortisar

  1. Håller inte helt med dig om Buried. Jag gillar när filmskapare sätter hårda gränser för en films narrativa ramar genom att förminska rummet eller på annat sätt begränsa förutsättningarna. Det som oftast händer när man gör det är att andra aspekter förstärks som exempelvis skådespeleriet som i det här fallet var mycket bra. Sedan hjälpte det ju till att jag har lite anlag för cellskräck. Visst det var ingen fantastisk film men en 6:a hade jag åtminstone kostat på mig. Sedan var förtexterna väldigt retrosnygga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s