En ganska snäll man ( 2010 Norge )

När Ulrik ( Skarsgård ) släpps ut från fängelset efter 12 år samlas problemen på hög. Hans gamla gäng vill att han ska mörda tjallaren som satte honom i fängelse. Hans son är lite ambivalent till sitt förhållande till sin far då sonens fru inte vill ha någon gammal kåkfarare till farfar. Ulriks otroligt fula hyresvärdinna mer eller mindre tvingar honom att sätta på henne kväll efter kväll. Nu har jag bara nämnt en del av Ulriks problem men Ulrik tar det hela med jämmod då han faktiskt är en ganska snäll man.

Det här var en ganska intressant filmupplevelse, filmen försöker vara ett drama men samtidigt är har den en konstig dialog som kryddats med mer eller mindre bisarra händelser. Jag vet inte riktuigt om det är ett drama eller en komedi jag tittar på. Mitt i detta lugna kaos ( för filmen rör sig framåt i sakta mak ) står en cool Stellan med bakåtslick och hästsvans.

Jag vill att filmen ska vara bra för jag gillar när man tar ut svängarna lite och vågar vara annorlunda. Risken med detta förfarande kan vara att det blir för mycket av det goda och så känns det för mig i filmen.  Det klickar inte mellan mig och regissören. Dialogen och handlingen känns påklistrad och jag är tyvärr oberörd trots dvärgar, märkliga bilmekaniker och hyresvärdinnor som kan ge den mest hårdföre mardrömmar. En intressant film som men jag hade hoppats på mer. Fiffi tyckte däremot desto bättre om filmen.

Regi: Hans Petter Moland

Betyg: 5/10

3 tankar på “En ganska snäll man ( 2010 Norge )

  1. Vad synd att det inte klickade mer. Jättesynd. Nu känns det ju som att jag lurat på dig den här (som ju var SÅ BRA!!)….;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s