Going to pieces ( 2006 USA )

Vi som hade vår tonårstid under 80 talet fick njuta (?) av filmer som Fredagen den 13:e och Nightmare on Elm st. på bio om inte censuren hade förbjudit filmerna eller klippt dom sönder och samman. Dokumentären Going to Pieces handlar om teenslasher vågens uppgång och fall under 80 talet.

Det är en ganska rakt berättad dokumentär, man visar lite klipp och intervjuar skådisar, regissörer och lite annat folk. Gillar man skräckfilmer är det en ganska roade dokumentär, har man inget intresse för genren kan det nog kvitta. Jag trodde att jag hade någolunda pejl på skräckfilmer men det är många jag inte sett eller ens hört talas om – jag får skylla på censuren.

Betyg: 6/10

15 tankar på “Going to pieces ( 2006 USA )

  1. The American Nightmare har jag sett. Den är bra, men behandlar främst mainstream-skräck. Vad som är intressant är att den sätter in filmerna i sin historiska kontext och visar på hur denna påverkat filmerna. Bla så berättar Tom Savini hur terapeutiskt det är att göra specialeffekter efter att han sett sargade kroppar som fotograf i Vietnam.

      • Det kommer faktiskt. Har i rekordfart plöjt alla filmerna i de tre stora mainstream serierna Halloween, Fredagen den 13 och Terror på Elm Street så något slags tema blir det.

  2. Filmitch: Har precis tänkt på den. Om du vill ha lite interaktion så kollar jag gärna in den själv och skriver ett försvarstal på svenska som svar på din recension som du kan lägga upp på bloggen samtidigt om du vill? Var sjukt länge sen jag såg den och vill såklart se om den…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s