Star Trek ( 2009 USA )

Något större fan av Star Trek har jag aldrig varit. Jag har sett några avsnitt här och där och ett par tre stycken långfilmer. Star Trek har alltid verkat lite stelt och själlöst och därmed blivit lite ospännande. Mest spännande har nog del otroligt fula kläderna och frisyrerna varit, och på den nivån ligger mitt förhållande till Star Trek.

Abrams fick förtroende att reboota filmserien och jag är kanske inte rätt person att bedöma om han lyckades med projektet då mitt förhållande till orginalet som sagt är svalt. Som Stark Trek  novis tycker jag 2009 års version är en bra sf film om man gillar rymdaction. Rymdskeppet Enterprise  puttrar på ute i världsrymden. Tidsresor och planetförstörar vapen är inblandade. Inget nytt och och sensationellt sker men underhållningen är god. Trots att jag inte är speciellt insatt i Star Treks universum så hänger jag med i handlingen utan problem. De fula frisyrerna och kläder har man till min förtjusning valt att behålla. Spocks pottfrisyr kunde få en mor att falla i tårar.

Skådisarna håller bra klass men jag kände inte igen Eric Bana under allt sminket. Vill man ha lite lättsamsam rymdaction samt studera de största ögonbryn sedan Oasis bildades är Star Trek ett gott val.

Betyg: 7/10

4 tankar på “Star Trek ( 2009 USA )

  1. Jag håller med dig. En trevlig, småputtrande sf-film. 🙂 Bör väl sägas att jag inte heller har så stor erfarenhet av Star Trek.

  2. Är inte heller någon stor Trekkie och tyckte den här var tittbar men kanske lite väl många nickningar till originalet, det blir liksom lite för puttrigt och klurigt ibland. Och jag inser att jag uppenbarligen aldrig ägnat ögonbryn tillräcklig uppmärksamhet 😉

    • Chris Pines ögonbryn är mkt framträdande för att uttrycka det milt, åtminstone i Star Trek filmen 😉

  3. Gillade verkligen där filmen! Riktigt fartfylld och snygg. Jag är inte heller jätteinsatt i Star Trek-världen, har sett ett par av de tidigare långfilmerna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s