Crossing Over ( 2009 USA )

Max Brogan som spelas av Harrison Ford är så trött på sitt jobb som immigrantpolis ( heter det så ? ). Varje dag får han avhysa människor som inte har uppehållstillstånd och Max börjar se mellan fingrarna och släpper igenom en och annan. När en ensamtående mor försvinner i samband med en utvisning börjar han söka efter kvinnan. Detta är inte enda historien i Crossing Over. Vi får b.la följa en australienska som försöker gå sängvägen för att få ett s.k green card och lite andra personer som vill stanna i det förlovade landet i väst. Mitt i allt får vi även ett mordfall.

Crossing Over är absolut inte en dålig film men den lider av att den vill för mycket. Gripande historier blandas med lite lättsammare. Man är också ambivalent i skildringen av USA och dess invandrarpolitik, patrioism och kritik blandas kanske lite väl friskt. Som grädde på moset är det med ett mordmysterium. Sammantaget blir det en ängslig film som inte riktigt vet vilket ben den ska stå på.

Fördelarna är att en del av historierna berör och upprör samt att man fixat bra skådisar till filmen. Ashley Judd, Ray Liotta och Jim Sturgess för att nämna några. Harrison Ford är bra i sin roll som den slitne Max Brogan. Jag är kanske lite väl hård i min kritik till filmen som säkert kan uppskattas av en del.

Regi: Wayne Kramer

Betyg: 5/10

1 tanke på “Crossing Over ( 2009 USA )

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s