Devil ( 2010 USA )

 Regissören M. Night Shyamalan kan inte haft det för lätt de senaste åren. Hans senaste filmer har varit ganska mediokra historier, mordiska växter, en sjöjungfru i en swimmingpool, fundamentalister som springer runt i skogen och slutligen 2010 års mest utskällda film The Last Airbender. Den sistnämnda har jag inte vågat sett men gemensamt för de övriga filmerna är att de har bra skådisar och produktion men manusmässigt är de helt hopplösa. Shyamalan måste ha kommit fram till att det bästa är att vända på steken, lite sämre/billigare produktion, halvkassa skådisar,  bra manus och man lämnar registolen till någon annan.

Filmen Devil handlar om fem personer som blir instängda i en hiss. En av de fyra är inte den vanlige hissresenären utan hin håle själv. Personalen försöker desperat få ut stackarna i hissen men det visar sig vara svårare än man tänkt sig då den onde saboterar alla försök till hjälp.

Devil är tänkt att vara den första av tre filmer producerade av Shyamalan. Håller de övriga två samma klass som Devil är de värda att se. Filmen är en klaustrofobisk historia som lyckas engagera mig ända till slutet. Den är sådär lite mysigt småruggig, en alldeles lagom liten skräckfilm. Är det något jag kan klaga på är de berättarrösten som känns ganska påklistrad och den lite styltiga dialogen. Trots detta ser jag fram mot de kommande delarna av ”The night chronicles” som serien kallas. Andreas och Fiffi har även recenserat filmen om man är intresserad av en titt på deras åsikter.

Regi: John Erick Dowdle

Betyg: 6/10

7 tankar på “Devil ( 2010 USA )

  1. Tack för länken 😉 Ja, det verkar verkligen som en medioker film. Varken kalkon eller guldkorn från någon av oss!

  2. Den här verkar kunna bli lite av en vändpunkt för Shyamlalalala. Verkar faktiskt rätt intressant också. 🙂

  3. Bra skrivet! Jag tyckte nog att den var lite mer än bara ok, skulle kanske se till att slänga upp min text också när ”da buzz” ändå är igång. Och jag tyckte faktiskt inte så illa om The Village heller. Just for the record, sådär…

    • Tack 🙂 The Village har en del snygga scener och bra skådisar men jag tyckte tvisten var korkad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s