Bröderna Karlsson ( 2010 Sverige )

En del filmer är en plåga att se. Bröderna Karlsson är en sådan film, redan vid förtexterna ligger jag och vrider mig som en mask i tv-soffan på vad som komma skall. Jag klarar helt enkelt inte av filmer där karaktärerna utsätts för den ena pinsamheten efter den andra vare sig det är självförvållat eller inte. Curb your enthusiasm, Starke man, och ett antal komedier av samma slag är svåra att se. Jag brukar jämföra min upplevelse med folk som halvt om halvt svimmar när de ser en skräckfilm. Varför jag fortfarande tittare på pinsamhetsfilmer trots att jag knappt klarar av dom? De är många gånger riktigt underhållande that´s it.

I Bröderna Karlson får Nicklas, som är en tillknäppt och ganska hämmad advokat boendes i Stockholm, besök av sin tvillingbror Hasse. Nicklas & Hasse skiljdes år som spädbarn och har precis fått reda på varandras existens. Hasse är Nicklas raka motsats och under några hektiska dagar i huvudstaden lyckas han likt en elefant i en porslinsfabrik rasera sin brors liv.

Bra skådespelare med Björn Bengtsson i rollen som Hasse/Nicklas kanske en guldbagge? Birollerna bärs upp bra med b.la Jessica Zandén och Tuva Novotny. Filmen blir aldrig tråkig utan rullar på rask fart. Problemet jag har med förväxlingsdramat är att det borde varit ganska lätt för Nicklas att lösa problematiken med sin tvillingbror men då hade vi å andra sidan inte haft någon film. En klart godkänd komedi vare sig mer eller mindre.

Regi: Kjell Sundvall

Betyg: 6/10

5 tankar på “Bröderna Karlsson ( 2010 Sverige )

  1. Sofia: Troligtvis skulle jag förlora eller varför inte toppa med The Extras, den är nästan värre.
    Peter: Jag skrattade inte utan vred mig av ångest 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s