”Sjömansbröst”

Fiffi undrade vad ett sjömansbröst var och jag anser att svaret förtjänar ett helt eget litet inlägg så kära läsare här blir det inte film med Filmitch utan istället folkbildaren Filmitch som tar plats. Förhoppningsvis får jag äntligen lite använding för mina dyra poäng i pedagogik.

För att utföra ett korrekt sjömansbröst alternativt, skepparbonk, skepparknack eller gnugg beroende på vilken ände av landet man bor i, behövs en knuten näve och en bröstkorg.

Näven gnuggas mot bröstkorgen och det gör djävulskt ont. Ett mer förnedrande alternativ är att gnugga hakan mot bröstkorgen. Här slår förövaren två flugor en smäll. Smärta+förnedring. En varning för den sista metoden bör utfärdas då risken att förövaren blir till offer ökar markant.

Då jag är en fridens man förordar jag naturligtvis inte denna våldsamma konfliktlösning då pennan är mäktigare än svärdet – undantag gäller naturligtvis för folk som stör på bio samt kaxiga tonårssöner.

Annonser

13 thoughts on “”Sjömansbröst”

  1. Det har jag som tur är aldrig råkat ut för. Låter inte trevligt, men jag tackar så gott för upplysningen. Dagens lärdom! 🙂

  2. Har inte heller råkat ut för detta, men det verkar ju inte så skönt så det är väl bara att vara tacksam antar jag. Tur att det inte fanns som alternativ när vi spelade ”Nazistpoker” i uppehållsrummet. Så det är inget du kör på dina elever när Skolinspektionen inte tittar? 😀 Föredömlig folkupplysning!

  3. Fick uppleva detta medelst orakad haka igår kväll för att enligt han-med-hakan få ”the total sjömansbröst experience”.

    Satan alltså!

  4. Fiffi: Blir det bara mjuka paket i jul till han-med-hakan?
    Sofia: Nazistpoker? Det lät rafflande. Vilka regler gäller? Sjömansbröst kör vi lärare absolut inte på eleverna däremot kör vi det på skolinspektörerna och skyller på eleverna 😉

  5. Det är bra, en för alla och alla mot Skolinspektionen 😉 Jag kommer inte ihåg hur själva kortspelet gick till men det var något med att den som blev sittade med spader dam sist förlorade och sedan skulle alla de övriga utifrån de olika ”färgerna” på korten snärta med fingrarna på handens ovansida, banka till på handen och så två grejor till som jag nu inte kommer ihåg. Man var så klok när man gick på högstadiet 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s