Cementery Junction ( 2010 Storb )

Ricky Gervais och Stephen Merchant ( The Office, Extras ) senaste långfilm är ett ganska lättsamt och klichefyllt drama. De tre vännerna Bruce, Freddy och Snort är på väg in i vuxenlivet under första halvan av 70-talet. Freddy har tröttnat på att supa, slåss och jaga engångsligg. För att inte bli som sin far så slutar han jobbet på fabriken och börjar som säljare av försäkringar.

Jag hade faktiskt väntat mig mer av paret Gervais/Merchant. De serverar en ganska förutsägbar film som det går tjugo på dussinet av. Det är inget fel på hantverket och skådisarna är överlag bra, speciellt Fiennes som chef på försäkringsbolaget där Freddy jobbar. Det finns ett flertal scener som är bra t.ex när Freddys familj försöker umgås med varandra i köket och det urartar i gräl sitter jag och skrattar högt.

Helhetsintrycket av Cementary Junction mynnar ut egentligen i en stilla undran: Kunde inte Gervais/Merchant ha åstakommit något bättre ? En förklaring kan vara att drama ligger över parets kompetensnivå och de ska kanske hålla sig till komedier i fortsättningen. En lite smårolig bagatell som kan kan kvitta om man ser eller inte.

Regi: Gervais/Merchant

Betyg: 5/10

5 tankar på “Cementery Junction ( 2010 Storb )

  1. Eftersom jag inte tycker Gervais är nåt komiskt geni direkt (inte i The office i alla fall) så hade jag inga direkta förväntningar alls på den här filmen. Där kanske skillnaden ligger mellan ditt betyg och mitt?

  2. Jag kan hålla med om att man skulle kunna förvänta sig en högre nivå av duon Gervais/Merchant. Kanske inte nödvändigtvis humor-mässigt men liiiite mer nyskapande än det här blev.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s