Unstoppable ( 2010 USA )

Mitt intresse för Ridley och Tony Scott har minskad avsevärt det senaste decenniet. Det var länge sedan Tony gjorde en bra film. När en Tony Scott film kommer vet man att den innehåller tre saker: Denzel Washington, sjaskiga färger och en klippning som skulle ge Jonas Åkerlund huvudvärk. Unstoppable innehåller tack o lov endast två av tre. Herr Scott har kanske börjat förstå att för att kunna uppskatta en film så bör man som tittare ha chans att kunna se vad som händer på duken.

Unstoppable är ”inspirerad”  av verkliga händelser med allt vad det innebär. En skenade tåg lastat med giftiga kemikalier rusar mot en katastrof men två hjältemodiga män  ( Chris Pine och Denzel Washington ) försöker hinna ikapp tåget för att stoppa det.

Scott serverar en  ganska simpel och enkel actionfilm utan några större krusiduller. Stundtals spännande och stundtals klyschig. Fiffi tyckte blä och FLMR tyckte nog som jag. Lättsam och alldeles lagom mellandagsspänning om man nu anser sig behöva detta. Och visst är det inte svårt att bli glad när Denzel ler?

Regi: Tony Scott

Betyg: 6/10

3 tankar på “Unstoppable ( 2010 USA )

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s