Ninja Assasin ( USA/Tyskland 2009 )

För att uppskatta en film som Ninja Assasin gör man bäst i att inte tänka för mycket. Historien behandlar precis som titeln antyder ninjor och nu rör det sig inte om  om en eller två pyjamasklädda killar eller tjejer. Det väller fram ninjor från både höger och vänster. På en hemlig plats någonstans, troligtvis i Asien, har en hemlig (vad annar ) klan utbildat ninjor i århundranden. Träningen börjar redan i ung ålder och man använder sig av föräldralösa barn. Barnen tränas hårdare än kustjägare och blir fullfjädrade indoktrinerade lönnmördare som sedan hyrs ut till mindre lagliga aktiviteter. Det är ingen skola som man lämnar frivilligt men det är precis det som ninjan Raizo gör därmed får han hela klanen efter sig. Samtidigt som Raizo är på flykt börjar två agenter att komma den hemliga klanen på spåren vilket kommer visa sig vara mycket ohällsosamt.

Jag erkänner att jag var minst sagt tveksam till filmen, bara namnet gör att jag drar öronen åt mig. Till min förvåning tog det inte många minuter innan jag drogs med i historen med folk som duckar för kulor, gör armhävningar på spikmattor, slåss med förbundna ögon och hoppar mellan hustak. Visst finns det hål i historien som är större än en ladugårdsvägg, visst är skådelarna inte på topp men det är underhållande t.om mycket underhållande.

Regi: James McTeigue

Betyg: 7/10

9 tankar på “Ninja Assasin ( USA/Tyskland 2009 )

 1. Trevligt, kanske får ge den en chans nån gång. Avskrev den ganska kvickt då den sågades på de flesta ställen. Samtidigt känns det som en ”publikrulle” och har väl fått lite av ett erkännande i bloggkretsar.

  • Plox: Ge den en chans.
   Sofia: Det finns mycket att inte gilla men om man tar filmen för vad den är så ligger underhållningen i topp!
   Placebo: Oj två gånger!

 2. En fruktansvärt dålig martial arts film gjord av folk som borde veta bättre, tänk att Wachowski bröderna kan gå från att göra Matrix till denna dynga! Skådisarna va urusla, men de är väl glada över en fet löning. Rain, den Koreanske sångaren/skådisen kunde lätt ha bytts ut mot en död fisk och den skulle ha klarat av jobbet. Totalt ologiskt gjord, varför använda CGI när riktiga fighter är så mycket snyggare. Och inte får vi se nått heller, det swishar och splashar med blod till höger och vänster men vi ser aldrig vad som händer. Här finns Ninjor som är snabbare än ögat men blir lätt påkörda ute på gatan. Vi har Ninjor som blir skrämda av höga ljud från fordon som kör upp för berget så de blir skjutna till höger och vänster. Nej detta va nog en av 2009 års allra sämsta filmer, eller rent av en av 2000-talets sämsta filmer…shit det går nog att töja även på det!! Undvik som pesten, se nått bättre!

 3. Ah, den här såg jag i somras. Och titeln lockade i alla fall mig. Ninjor och lönnmördare. Som Sofia säger: vad finns att inte gilla?

  Fast tyvärr blev jag besviken, haha. Kommer en recension. Är rejält trött på datoranimerat blod.

 4. Tommy&Jojjenito: Jag är övertygad om att det finns bättre ninjafilmer men det är en genre jag inte tittar på speciellt ofta så jag har inte mycket att jämföra med. Men underhållningsvärdet i NA är stort tyckte jag.

  • Jo den var aningen påklistrad men man använde sig nog av polismännen för att vi tittare skulle ha ngn karaktär att koppla till men de tillförde inte något till storyn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s