Inte speciellt gott men däremot blandat.

HATCHET 2: Att det skulle komma en uppföljare på Hatchet kunde man räkna ut med det man sitter på, att jag min dumma djävel skulle se uppföljaren är också lätt att räkna ut. Uppföljaren är än blodigare, har större bodycount och är naturligtvis sämre än sin föregångare. Då den överlevande från förra filmen klarat sig ur spökmördarens klor anser människan att det klokaste och mest sansade i denna traumatiska situation är att återvända till träsket för att hämmnas och det redan nästa natt. Med sig har hon en hög med jägare som leds av en voodobutiksägare. Tarmar, armar och rullande huvuden och massor av blod blir resultatet och jag har slösat bort 90 minuter på dynga. Det blir inte bottenbetyg trots allt,  då man åtminstone är ganska påhittig när det gäller att ha ihjäl folk. Kan låta bisarrt men det är väl meningen med filmer inom denna genre?

Betyg: 2/10

 

MEGAMIND: En superskurk ,Megamind, lyckas äntligen med sin mission: Han tar kål på sin antagonist. Livet blir efter en stund ganska tråkigt då Megamind inte har någon att slåss mot. Han lösning blir att skapa en ny superhjälte som han kan slåss mot, problemet är bara att hans val till hjälte kanske inte uppfyller kraven. Än en animerad film för vilken iordningen 2010 vet jag inte och fler lär komma 2011. Mega man är vare sig bättre eller sämre än någon av de andra filmerna som fått premiär under årets lopp men det blir lite trist i längden. Inget nytt eller förvånande men ganska snygga animationer.

Betyg: 5/10

EASY A: En highschool komedi som är laddad med moralkakor, fjantiga scener och ganska endimensionella karaktärer, buisness as usual så att säga. MEN samtidigt är det faktiskt en ganska charmig berättelse och man har fått till en ganska bra skådespelarensemble där Emma Stone i huvudrollen är bäst. Vad jag förstår kommer hon att spela Mary Jane i nya Spidermanfilmen och det känns tryggt. Easy A är absolut inget mästerverk men det är en småtrevlig film med ett ganska roligt soundtrack. Många låtar är tagna från 80 tals filmer i samma genre.

Betyg: 6/10

 

The SOCIAL NETWORK: Biografifilmer är oftast vare sig bra eller dåliga. De går alltid hem men det är sällan man får se mästerverk eller magplask. The Social Network handlar om skaparen till facebook och har regisserats av David Fincher. Filmen har hyllats, vunnit en del priser och lär troligtvis inte gå lottlös från oscarsgalan. Det är obegripligt för i min värld är The Social Network en biografifilm som inte skiljer sig speciellt mycket från andra filmer i  genren, kanske lite bättre skådisar och kanske lite mer välgjord men Fincher har i mitt tycke gjort sin mest opersonliga film.

Betyg: 6/10

 

DINNER for SCHMUCKS: En amerikansk nyinspelning av en fransk film från 1998. En chef håller en middagsbjudning där en del av gästerna är minst sagt orginella. Den som har med sig  den ”bästa” tönten vinner chefens gillande. Tim är på väg att bli befodrad och måste hitta en gäst till middagen. Den tragikomiske Barry stöter ihop med Tim som inser att han troligtvis kommer att vinna middagen. Jag gillar Carell och han är bra som Barry vars hobby är att stoppa upp döda möss. Jag skrattar t.om ett par gånger men filmen är en amerikansk standardkomedi med en del förtjänster och många brister.

Betyg: 4/10

3 tankar på “Inte speciellt gott men däremot blandat.

  1. Fiffi: Gott? Nja snarare lite fadd smak på blandningen 😉
    Sofia: Jumindre man tänker desto bättre blir filmer som Easy A. Då jag växte upp på 80-talet har jag dock ett gott (nostaliskt) öga till highschool filmer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s