Zombi 2 eller Zombie flesh eaters ( 1979 Italien )

Ser man en bra film så måste kanske karman jämna ut sig på något sätt. Jag får skylla mig själv då jag sätter mig ned och tittar på italiensk sörja från sjuttiotalet med namnet Zombie flesh eaters. Jag borde begripa bättre.  Men nu är det gjort och när eftertexterna rullar sitter jag med en och annan fråga.

Är det verkligen bekvämt och praktiskt att dyka toppless med stringbikini?

Hur kan man bli infångad av zombies som skulle bli omsprungna av en sköldpadda med benbrott?

Var det mimare som dolde sig bakom de usla zombiemaskerna för ingen normalt funtad person skulle kunna gå så oändligt sakta utan att få psykbryt.

Så fort en kvinna ser en zombie stelnar hon till och skriker och skriker och skriker….. Varför promenerar de inte sin väg?

Hur kan filmen få 6.7 på imbd?  Är det något jag inte förstått?

Regi: Lucio Fulci

Betyg: 1/10

16 tankar på “Zombi 2 eller Zombie flesh eaters ( 1979 Italien )

 1. Nu tycker jag allt att du är lite väl grinig 🙂 Ok, absolut ingen höjdare (var ÄR det med de där porrvibbarna?!) men ändå med ett visst underhållningsvärde. Och så tycker jag faktiskt att zombiemakeupen är riktigt bra, ffallt i djungelkyrkogårdsscenen.

 2. Jag älskar dessa gamla filmer, men jag bedömer dem ju knappast på samma sätt som ”bra” film. Du får inte ha för höga krav, vet du! ;D Men den här hör faktiskt inte till mina favoriter av underhållande dåliga-filmer. Soundtracket däremot… fantastiskt!

 3. Ja, The Beyond är definitivt den av Fulcis filmer som fungerar bäst rent dramaturgiskt om jag minns rätt. Trots enorma plot holes och motsägelsefulla händelser och dialog. Kanske dags för en omtitt och recension för min del. Älskar även soundtracket i ”The Beyond”.

 4. Sofia: Jo underhållning så till vida att den åtminstone inte är tråkig bara usel. Stör mig oerhört på ”porrvibbarna” men de var vanliga i italienska skräckisar från den här tiden. New York Ripper t.ex.

 5. Det här är min favorit bland zombiefilmer! Träflisan-i-ögat scenen är ju en klassiker. Men du sågar den ju helt. Det är en av tjusningarna med film, att man kan tycka olika. En film som du inte alls gillar, kan jag hylla. Och tvärtom.

  • Jo smaken är olika och ibland lika beror nog mycket på humöret när man tittar. Beyond av Fulci tycker jag är bättre.

 6. Hmm, en sågning av Fulcis bästa verk? Du får se den genom linserna den gjordes enbart för att tjäna in snabba pengar på Romeros oväntade succé med sin Dawn of the Dead. Och på klassiskt exploitationmanér tog man vad som bjuds i förlagan och skruvar upp det till elva. Något jag själv älskar med just exploitation men visst, det faller inte alla i smaken. Det ryktas att filmen drog in mer pengar än Romeros dito på just drive-in och grindhousemarknaden.

  Svaret på en av dina frågor är att pga sin låga budget hade man bara råd att använda sig av hemlösa och a-lagare som zombies och utan en krona att göra specialeffekter med smetade man in dessa med lera.

  Kul samtidigt att du tycker den horribelt misslyckade The Beyond är bättre. Smaken är som sagt delad!

  • Där ser man, efter ditt informativa inlägg förklaras en del av sakerna jag inte gillade med filmen – tackar.
   I början av 80-talet när jag betade av Studio-S filmerna stod Beyond ut lite, tyckte att den var lite ruggiare och framförallt mer suggestiv än många av de filmer jag såg samtidigt. Lägger upp dig på min länklista om det är Ok?

 7. Jag glömde helt: kollade upp det efter mitt förra svar och filmen ska uppenbarligen tjänat in över 30 miljoner dollars enbart på de amerikanska biograferna. Hur mycket Romeros förlaga drog in vet jag tyvärr inte :S

 8. När Video Invest gav ut filmen på VHS i början av 80 talet stod följande att läsa på baksidan ” En utav de största kassasuccéerna genom tiderna, som ligger på 10-i-topp i USA. Har spelat in över 250 miljoner kronor hittills. Folk ser filmen om och om igen. Stenhårda scener om hur en grupp människor på en öde ö i Västindien slåss och kämpar för livet mot en grupp levande döda zombies. Mycket realistiska scener! Bör absolut inte visas för minderåriga. Med Mia Farrows syster Tisa i en av rollerna. Garanterat bästa klass i rysar-genren”.
  Ja så såldes den in. Kanske en smula i överkant. Men nog gillar jag den. Zombiefilmer får man ta för vad det är. Synd att hajen som blev biten inte blev en Zombie-haj . Mina favoriter bland Fulci’s filmer är hans giallo New York ripper och hans maffiafilm Contraband/ The Smuggler.

  • Jag har.någ lite svårt överlag för Italienska skräckisar men under tidiga VHS eran blev det att man såg en hel del. Musiken brukar vara det starkaste kortet i många av filmerna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s