I rymden finns inga känslor ( 2010 Sverige )

När Sams bror Simon, som har funktionshindret aspergers, flyttar in tar det inte lång tid innan Sams flickvän Frida flyttar ut. Det är kanske inte så konstigt då Simon kan vara besvärlig att leva med, t.ex kan han traska in mitt under en sexakt mellan Sam och Frida för att påpeka att toapappret är slut. Simon märker att att Sam blir deppig och åtar sig att fixa en ny flickvän till sin storebror.

I rymden finns inga känslor startade som en kortfilm som utvecklades till en längre film. Jag var lite smått utråkad filmens första halva då jag i ärlighetens namn börjat tröttna på alla schablonbilder av d.i.v ”roliga” funktionshinder. Jag förstår att för att göra det mer filmiskt spännande så drar man till med de värsta diagnoserna t.ex de med tourettes syndrom använder alltid runda ord, de med autism är överinlegenta etc. Men som sagt jag har börjat tröttna på dessa grepp, de var uttjatade redan när Rain man fick premiär. Filmen blir lite bättre när Jennifer, Cecilia Forss, träder in i handlingen och jag känner att filmen blir lite intressantare. På det stora hela är filmen en helt ok historia som är vare sig bättre eller sämre än andra filmer i genren. En typisk axelryckning.

Fiffi och Adde har lite annat att säga om filmen.

Regi: Andreas Öhman

Betyg: 5/10

3 tankar på “I rymden finns inga känslor ( 2010 Sverige )

  1. Jag tycker den är lite bättre än bara en vanlig azelryckning, men du har så klart poänger i att handikappet känns aningen glorifierat.

  2. Peter o Pladd: jag blir lite smågrinig ibland när det gäller vissa detaljer. det är dock en småtrevlig axelryckning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s