Paranormal Activity 2 ( 2010 USA )

En kort tid efter att familjen Rey har fått en son vandaliseras deras hem. Inbrottstjuvarna verkar inte ha stulit någonting bara ställt till med enda stor oreda. Pappan installerar övervakningskameror i och kring huset. Det blir startskottet för spökerier som eskelerar och det verkar som hemsökelserna koncentrerar sig i och kring barnkammaren. Mamman gör sitt bästa att försöka ignorera händelserna, pappan vägrar envist inse att hemmet är en tummelplats för allsköns oknytt det är bara dottern som tar händelserna på allvar och börjar komma sanningen på spåret.

Efter framgången med Paranormal activity tog det inte lång stund innan en uppföljare krystades fram. Den är förvillande lik sin föregångare på alla sätt och vis.  Filmen är egentligen vare sig bättre eller sämre än den första filmen enda skillanden skulle väl vara att överraskningseffekten och stämningen från den första filmen går förlorad i och med att man redan sett det en gång.

Det finns några saker som jag irriterar mig på i den här filmen och de koncentrerar sig kring pappan. dels är han så otroligt stönig i sin vägran att inse fakta: Familjen Rey bor i ett spökhus. hans envisa vägran gränsar till ren och skär idioti. Han har även köpt in ett ,troligtvis, svindyrt övervakningssystem men tro inte att han kollar på filmerna som visar alla spökerierna man skulle kolla övervakningsbanden lite oftare om t.ex dörrar smäller mitt i natten. Som uppföljare duger filmen och sista halvtimmen är paranormal Activity 2 faktiskt både spännande och aningen småryslig.

Regi: Tod Williams

Betyg: 5/10

12 tankar på “Paranormal Activity 2 ( 2010 USA )

  • Det tycker för jag då filmerna hänger samman på ett, tyckte jag, ganska snyggt sätt. Se inte 2:an innan ettan åtminstone.

   • Tusen tack… Sambon trodde inte det spelade nån roll… men det trodde jag 😉

 1. Ännu en film som bara ligger och väntar härhemma.
  Väntar på att mitt psyke ska lugna ner sig efter ettan. Fan, den var otäck!

  • Hua, va den så läskig…. Tror nämligen själv på ”andar”… Att vi har både hemma och på jobbet! 😉

  • Fiffi: Tyckte du ettan var så läskig kommer du nog att gilla 2:an ganska bra. Kan hålla med om att det kryper lite i kroppen när man ser filmer av det här slaget.
   Meinfinity: Välkommen förresten o tack för kommentarer 🙂 Tror man på andar o sånt är kanske inte Paranormal Activity det bästa att se, det kan ställa till det lite med nattsömnen 😉

   • 🙂 ja , det är det jag är lite rädd för 😉
    Är ju mörkrädd som bara den… men däremot inte rädd för ”spöken” … Har en kollega som sett filmerna , hon säger de är skitläskiga , men tycker att jag ska se dom iaf… OM jag vågar 😉

   • Har nu sett 1:an, och jag har ju trott att detta hänt på riktigt… men fattade rätt fort att det var fejk… Tyckte inte den va läskigt 🙂 🙂 Men nu vill jag ju se 2:an… det vill inte sambon!

 2. Tyckte första filmen var helt okej men hade mer eller mindre glömt bort uppföljaren. Får väl se den framöver när tillfälle ges men jag har hört många som kritiserar just att den känns som en upprepning av första filmen. En tredje film är väl också på gång?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s