The Fighter ( 2010 USA )

Micky Ward ( Mark Wahlberg) har det inte så lätt. Han försöker bli en framgångrik boxare men är egentligen alldeles för gammal. Hans bror ( Christan Bale ) som sköter Mickys träning försvinner av och till för knarka, Mickys mamma ( Melissa Leo ) är hans manager och en riktig satkärring. Hennes ord är lag och hon har en hel hop av döttrar/släktingar ( jag fick aldrig släktförhållandena klart för mig ) som lyder hennes minsta vink. När brodern åker i fängelse tröttnar Micky på sin familj, skaffar sig en ny tränare och mananger samt flickvän. Han börjar vinna sina matcher och har en chans på titeln men det känns inte riktigt bra,  han behöver sin familj.

Ja herregud vilken soppa och detta är oscarsnominerat. Troligtvis hade jag varit aningen mer förlåtande om den inte hade varit just detta, oscarsniominerad. Filmen är en dussinhistoria som i och för sig har en del bra skådisar men som bästa film borde man nog kunnat skrapa fram ett bättre alternativ än The Fighter. Den banala historien har berättats förut och kommer att berättas igen och igen. The Fighter är vare sig skickligt eller spännande gjord, den förlitar sig helt på att skådespelarna ska fixa jobbet. Problemet är bara att jag har svårt att finna sympati för någon. Familjen är en hop personer som bara är otrevliga och asjobbiga. Micky irriterar jag mig på då han är trettio år och har än inte bett familjen att dra åt helvete. Det som är än mer irriterarnde är att Micky vill försonas med familjen efter han lyckats bli av med patrasket. Hade jag kunnat finna sympati för någon i filmen kanske man hade kunnat svälja berättelsen men icke.

Regi: David O. Russell

Betyg: 3/10

7 tankar på “The Fighter ( 2010 USA )

 1. Hårda ord! Den har fått mycket blandad kritik, mestadels ljummen/negativ. Ska bli väldigt spännande att se den och bilda min egen uppfattning. 🙂

 2. Den här filmen verkar verkligen dela tittarna i två lag, Nord Syd tycker den är heeeelt fantastisk, Lag Nord undrar vad oscarsjuryn serverades under nomineringsmötet.

  Jag, liksom du, verkar helt klart vara med i Lag Nord.

  • Fiffi: Troligtvis fick de champgne och en varsin Rolex eller så kanske de blev hotade med att Bales rollfigur från filmen skulle flytta hem till dem, maken till jobbig människa!
   Adde & Sofia: Spar tid se ngt annat 😉 Nej det är inte filmens fel men nomineringen gör att man har åtminstone vissa förväntningar…..

 3. Säger som Pladd, de här plus/minus-filmerna gör en ju väldigt nyfiken. Fast det är väl knappast den stackars filmens fel att den är oscarsnominerad?

 4. Ouch. Ska bli kul att se den själv.

  Förresten, är det inte lite typsikt (konstigt) att Melissa Leo är med på omslaget. Hon kanske är med på några andra omslagversioner?

 5. Tillhör lag syd. Jag gillar den här även om själva boxningshistorien är lätt förutsägbar men Christian Bale och Amy Adams är fantastiska tycker jag. Förstår dock inte riktigt hypen kring Melissa Leo.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s