The Silent house ( 2010 Uruguay )

Oerhört skrämmande står det på affischen. Nja det vet jag inte om jag kan hålla med om men ganska intressant som filmiskt experiment. The Silent house är nämligen filmad i en enda lång tagning. Hur de lyckats med detta vet jag inte men är inget fusk inblandat kan men inte bli annat än imponerad. Resultaten blir att jag fastnar framför filmen och dras in i storyn. troligtvis mer än om det hade varit ”traditionell” film.

En far och dotter ska rensa upp ett hus ute på landsbygden. De kommer dit sent på kvällen för att övernatta så de kan starta tidigt med sitt arbete på morgonen. Nattsömnen avbryts av att dottern hör något/någon på övervåningen. Detta är startskottet till ” a night to remember” men det uttrycket brukar användas i lite trevligare sammanhang än i den här filmen.

Filmens styrka är just den tidigare nämnda enda tagningen annars är det en ganska ordiär historia med en numera utsliten tvist på slutet. Stundals är filmen spännande men när man förstått vart det hela är på väg dör berättelsen snabbt. Värd att titta på som experiment men annars ganska medioker.

Regi: Gustavo Hernandez

Betyg: 4/10

3 tankar på “The Silent house ( 2010 Uruguay )

  1. Bra skrivet! Fick ungefär samma känsla av filmen som du – dvs mer intressant än bra. Och ja – tvisten på slutet kändes ju allt annat än originell.

    Men på det stora hela ändå en okej liten skräckis.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s