Happy-go-lucky ( 2008 Storbr )

I Mike Leighs film från 2008 lär vi känna Poppy, namnet hintar ganska bra vad det är för en sorts människa vi har att göra med. Poppy är en så där odrägligt och nästan provocerande positiv person som man stöter på då och då under livets gång. När hennes cykel blir stulen ( som hon f.ö reagerar på med orden ”jag fick inte ens säga adjö” ) beslutar hon sig för att ta körkort. Poppys väg korsars då av den inbunde, otrevliga och rasistiska körskoleläraen Scott, suveränt spelad av Eddie Marsan.

Krocken mellan de två personligheterna är bland det mer underhållande jag sett på den senaste tiden. Egentligen är det ganska synd om Scott som utsätts för Poppys hämningslösa livsglädje. Det händer inte så mycket i filmen vi får ta del av några människors liv en månad eller två. Filmens inramning är just bilskolelektionerna när de tar slut ( med buller och bång ) tar även filmen slut. En historia med vare sig en början eller ett slut. En del kan nog känna ett jaha när filmen är över men jag fann den lite småcharmiga historien trevlig. Nu är inte allt ett rosenrött skimmer lite svärta finns det i filmen men svärtan tar aldrig överhanden. En ganska trevlig bagatell som lite oväntat förgyllde min lördagskväll.

Regi: Mike Leigh

Betyg: 7/10

8 tankar på “Happy-go-lucky ( 2008 Storbr )

  1. Ska bli spännande att se — jag har den här liggande (tror jag ställde för inspelning i alla fall ;)) Leigh kan ju vara lite hit and miss. För min del i alla fall…

  2. Det var faktiskt första filmen jag sett av Leigh och det var en trevlig bekantskap men jag har förstått att han filmer vanligtvis är ganska svårmodiga.

    • Hon slår inte Jar Jar Binks eller Short round de är värst men jag kan förstå att man tycker att Poppy är aningen för positiv och hon behöver kanske inte tvinga på alla sin glädje. Jag kan nog känna mig lite avundssjuk på henne tänk att vara så där fantastiskt glad alla dagar.

  3. Jag tyckte mycket om den här filmen, Poppy var jättetrevlig och rolig. Det här är nog en film man kan se om man känner sig lite deppig eller nere. 😛

    • Plox verkade dock bli lite deppig av Poppy 😉 Men jag håller nog med dig RJ på det stora hela är filmen ganska trevlig.

  4. Haha, jag gillade den här rullen och Poppy! Gillar även andra Leigh-filmer, som t ex All or Nothing (en riktig bölare för övrigt).

    Håller med: Krocken mellan bilskoleläraren och Poppy är bara för underhållande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s