Horror Express ( 1972 Storbr )

Trash is king talade sig varm för filmen Horror express vilket gjorde att jag kände ett behov att se verket. Det lustiga är att jag alltid blandat ihop filmen med slashern Terror train men det enda de filmerna har gemensamt är att de utspelar sig på tåg samt att de hör till skräckgenren.

I en avlägsen del i Asien hittar en vetenskapsman ett lik i grotta. Han ska transportera liket med tåg till Europa för att visa upp sitt fynd. Redan innan avgången visar det sig att allt kanske inte står rätt till med fyndet. En tjuv avlider när han försöker bryta sig in i kistan och en obalanserad präst hävdar att vetenskapsmannens upptäckt sprider ondska. Tågresan blir allt annat än en stillsam färd med b.la zombiekosacker och annat smått och gott.

Horror express är en farfylld film som håller uppe ångan ända till slutet. Historen tar flera vändningar och är stundtals t.om lite småspännande. Den känns kanske lite mer som en äventyrsfilm än en skräckfilm. Det är roligt att man lyckas samla skådisar som Savalas, Lee och Crushing i samma film. Visst kan filmen kännas lite mossig ibland speciellt om man vant sig med dagens dataanimeringar och hysteriska klippning men på det hela är det en klart godkänd historia. Jag skulle inte ha något emot en lite upphottad nyinspelning, det tror jag skulle kunna bli hur bra som helst.

Regi: Eugenio Martín

Betyg: 6/10

3 tankar på “Horror Express ( 1972 Storbr )

  1. Nu blev jag än mer nyfiken på denna. Är nog lite svag för filmer som utspelar sig på tåg, kanske för att jag tillbringat en stor del av mitt liv på nämnda transportmedel… hahaha!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s