Masters of Horror s.01 ( 2005 Usa )

 Deer Woman S01E07 Regi: John Landis

Polisen Dwight  har tappat stinget. Han har placerats på avdelingen som rör brott där djur är involverade. Oftast rör det sig om hundar som biter folk och andra trista, om man är polis, fall. När man finner ett lik som verkar ha blivit ihjältrampat av en hjort hamnar fallet på Dwights bord. Det som förbryllar polisen är att liket hittas i en bil, inte direkt ett vanligt tillhåll för hjortar. Flera liknande dödsfall sker och det verkar som Dwight fått en hjortseriemördare på halsen.

Nog var jag tveksam när jag läste om den här episoden regisserad av John Landis. Den verkade helt enkelt vara för larvig t.om i skräcksammanhang. Jag hade desto roligare när jag såg den, köper man bara det lite halvfjantiga konceptet med hjortkvinna som likt vårt skogsrå lockar män i fördärvet är det en ganska underhållande och rolig historia. Man diskuterar ibland kvinnosynen i media men efter den här episoden kan man nog ta en diskussion om synen på män.Underhållande bagatell.

Betyg: 6/10

 

Cigarette Burns S01E08

En biografägare med finansiella problem får i uppdrag att spåra upp en legendarisk film: La Fin Absolue du Monde. Filmen har bara visats en gång och drev då åskådarna till vanvett.  Efter visningen försvann filmen spårlöst. Ju närmare biografägaren kommer sitt mål desto mer luckras gränsen mellan dröm och verklighet upp.

Här har Carpenter gjort sitt bästa verk sedan In the Mouth of Madness. Berättelsen verkar vara inspirerad av Chambers’ The King in Yellow som delvis handlar om pjäs där åskådarna riskerar att bli galna. Carpenters avsnitt känns både orginellt och fräscht att sedan berättelsen är både suggestiv och obehaglig gör den inte direkt sämre. Säsongens bästa avsnitt av Masters of Horrors.

Betyg 8/10

1 tanke på “Masters of Horror s.01 ( 2005 Usa )

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s