Primal ( 2010 Australien )

Jag vet att jag är lite väl tidigt ute men chansen är stor att jag redan i mitten av mars månad har lyckats med konstycket att se årets uslaste film. Då jag av och till tar en tur till skäckfilmsträsket där de mest obskyra filmer kan flyta upp till ytan är väl chanserna stora att en sämre film kommer i min väg men för närvarande har jag svårt att tänka mig detta. Vän av ordning kanske undrar varför jag inte stängde av eländet? Svaret är enkelt:  Jag var helt enkelt tvungen att se om filmen kunde bli sämre och de förväntningarna infriades med råge.

I Primal åker sex stycken vänner ut i ödemarken för att studera en aboriginsk klippmålning. Väl på plats attackeras de av en muterad kanin och det var nu jag började ana oråd att jag snubblat över en ren skitfilm. Det tar inte lång stund tills den i sällskapet snyggaste tjejen ( den blonda som gärnar snackar sex och visar brösten ) blir sjuk och  förvandlas till en stark och otroligt vig blondhårig tjej i röda byxor och linne med spetisga tänder och smak på människoblod. Tilläggas bör är att hon efter förvandlingen låter som ett mellanting av en brunstig chimpans och morrande hund. De övriga fem kan inte fly då aggressiva myror har ätit upp bildäcken. Så fort det blir action dvs chimpanstjejen anfaller går filmen över till slowmotion och det spelas tuff rockmusik ( ett f.ö ganska säkert kort på att filmen man tittar på inte är speciellt bra). Hur som helst slutar det hela med att de flesta dör men en överlevande tjej blir våldtagen i filmens final av något som bäst kan liknas vid en jättesnigel. Tidigare i veckan kunde man läsa om ett kärvänligt träd över hos Trash is King men här är det som sagt en snigel som är sugen på lite sex. Någon egentlig förklaring till dessa våldsamma händelser ute i vildmarken får man inte eller så satt jag i chocktillstånd och missade eventuella förklaringar.

Filmens handling talar för sig själv tycker jag. Trots sin uselhet blir filmen på något konstigt sätt underhållande men den rekommenderas verkligen inte. Skådisarna är helt ok otroligt nog men de har en omöjlig uppgift då de får kämpa med en dialog samt ett manus som aldrig borde fått filmats.  Josh Reed heter skyldige regissören som även har skrivit berättelsen. Då det är hans första film kan man kanske ha en viss förståelse, men vem ville chippa in pengar i detta projekt?

Regi: Josh Reed

Årets första och förhoppningsvis enda kalkon.

7 tankar på “Primal ( 2010 Australien )

    • Bytte ut mot ordet kärvänlig istället. Specieleffekterna är, är ingen expert på området, helt ok. En del CGI men även modeller. Inget wow men har definitivt sett värre.

  1. Hahahaha, här känner jag igen mig,. jag och några vänner var sugna på skräck och skulle se denna, men ja. Skrattade så vi kiknade och snigeln i slutet, vi fick det till en enorm snopp som skulle föreställa ett monster. haha helt sjuk film, men som sagt. Underhållande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s