10 bra musikalnummer

Marcus la upp en lista på dansscener som kanske inte var speciellt smickrande jag svarar nu ett halvår senare med TIO stycken musikalnummer som hör till mina favoriter. det är kanske inte de bästa men de är bra.Inspirationen till listan kom från filmiformavtext som listade sina fem favoriter inom musikalgenren. Även RWC har gjort en lista. En del av mina val har dans andra inte, en del sjunger skådisarna själva andra inte så jag är relativt frikostig när den gäller definitionen på vad som är ett musicalnummer det enda de har gemensamt är att de är bra. Varsågoda! OBS Spoilers kan förekomma.

Beauty and the beast hör till en av mina favoritfilmer. Egentligen är svårt att välja en sång från filmen som är fullständigt fullmatad med bra melodier men efter en del vånda blir det följande sång.

Bröderna Marx hör till mina favoriter. At the Circus är inte deras bästa film men låten är rolig och har en fyndig text. Värt att notera är att de långe mannen till höger i bild hänger inte riktigt med i svängarna, studtals är han helt i otakt med de övriga statisterna.

Kommentarer är egentligen överflödiga. Fantastisk låt och en suverän start på en otroligt bra film.

Det finns roligare och framför allt märkligare låtar från denna klassiker behöver jag nämna Ding dong the witch is dead? Vacker sång som faktiskt var nära att inte komma med i filmen, ett tag låg den på golvet i klipprummet.

Kanske den bästa musikalen som gjorts? Fullsmockad med hits och Gene Kelly är smidig som en ninja när han dansar i regnet.

Troligtvis den mest sexfixerade musikal jag sett men sen kom Grease 2…..  Bra låt och en dansande Travolta är aldrig fel.

Kitschigt och svulstigt? Absolut precis som en musikal ska vara. Lägg sedan till svärta och ångest samt Roy Scheider som sjunger och vi har ett mästerverk.

En trevlig trudelutt som jag gärna nynnar med i. Scenens inramning med kylskåpet är underhållande.

Töntigt och överdådigt, kan hända men det känns äkta. Greppet med att blanda friskt från olika kärlekssånger är genealiskt.

En riktigt obehaglig scen som tyvärr inte blivit inaktuell. Jag får rysningar var gång jag ser den.

Annons

24 tankar på “10 bra musikalnummer

 1. Kul idé! ”This is Halloween” är en klassiker. En annan favorit för mig är öppningsnumret i ”Springtime for Hitler” i originalet ”The Producers”.

  • Jo det är ett nummer som skulle kunna varit med på listan. Jag gillade även nyinspelningen. den var inte lika rolig som orginalet men det var en trvlig film.

  • Oh nej den har jag inte sett, jag bugar så att nästppen når golvet, det här verkar vara ngt alldeles extra, Kelly & Sinatra 🙂
   Jo jag gillar musikaler men är inte speciellt bevandrad i området.

 2. Ja, visst är det häftigt! Sinatra, Kelly OCH Esther Williams i en härligt färgglad sång-musik-och-stepp-film som inte värsta butterlisa kan värja sig emot. 🙂

 3. Jag gillade också Singin in the Rain, nog den bästa musikalfilm jag sett i konkurrens med Hair. Och jag gillar nästan aldrig musikal, fast iofs jag ser inte många. Gillade inte alls Moulin Rouge.

  Från Singin’ in the Rain så tycker jag Make ‘Em Laugh med Donald O’Connor var ett sjukt bra nummer. Tidig breakdance i slutet…

  • Hair har jag mkt svårt för men jag tänker inte gå in på min aversion ang hippies här o nu.
   make em laught är ett otroligt nummer. Såg det live på oscarsteatern och Dyall satte numret perfekt utan att ens verka anfådd, den konditionen skulle jag vilja ha 😉

 4. Trevlig lista. Håller med Jojjenito: Make ‘em laugh är ett bättre dansnummer och Moses är en bättre sång. Inte bättre som film om man ser till helheten men jag tycker nog tom att I got rhythm i An American in Paris är bättre än Signin’. Men det kanske bara handlar om att man är trött på just den låten.

  I Nightmare… måste jag nog ändå rösta på What’s this? även om det är en maffig inledning.

  Är At the Circus en musikal? Där måste jag ha missat något.

  Själv skulle jag slänga in minst ett nummer från Mary Poppins och kanske tom ngt från Sound of Music eftersom jag gillar Julie Andrews.

 5. Sofia.det svåra med sådana här listor är allt man får skippa.
  Håller faktiskt singing som bästa nummret i filmen men herregud filmen är fullproppad av fantasiska sånger och scener. detsamma gäller för Nightmare. vad välja?
  At the circus och en del andra marxfilmer räknades som musikaler, det hade med antalet sångnummer man tryckt in i filmen att göra. Just At the circus har en herrans massa där Grouchos är den enda värd att lyssna på.
  Poppin o Sound of music ligger mig varmt om hjärtat men jag valde de bort dom den här gången. även Jesus Christ Superstar fick stryka på foten.
  I got rhythm njae bra sång men ungarna förstör den.

 6. Ja, just listor inbjuder ju till diskussion om vad som _inte_ finns där nästa mer än vad som gör det 😀

  Hmm, inser att det var alldeles för länge sedan jag såg en Marx-film…

  Håller absolut med att ungarna är rätt pestiga, men jag har mest lyssnat på den i lurar och då är de inte riktigt lika irriterande 😉

  Vad gäller dina övriga poster håller jag helt med om Grease-valet medan varken Moulin Rouge eller Oz är några större favoriter. All That Jazz har jag sett men den gjorde inget större intryck måste jag tyvärr erkänna. Men som sagt, kul lista.

  Och så kan jag ju inte låta bli att påpeka att alla sånger och dansnummer i Team America är klart underlägsna South Park-filmen enligt min åsikt.

 7. Jag som överlag inte gillar musikaler kan ändå se tjusningen i vissa separata musikalnummer och du lyckades träffa in hel del av dem i din lista 🙂
  ”Singing in the Rain” uppskattade jag inte riktigt fullt ut, främst tack vare för många sångnummer och för lite historia men eftersom det är en musikal är det främst mina egna tankar kring filmgenren som begränsar min uppskattning för den filmen.
  Annars gillar jag den moderna versionen av Kellys paradnummer 😉

  Pluspoäng för Marx. Trots att jag tycker många av deras filmer sänks en aning just för deras musikalnummer i tid och minut, är just den tatuerade damen en favorit 🙂

  Jag föredrar nog rena musikfilmer och jag har sedan tidigare gjort en topp5-lista kring mina favoriter. Vet inte ifall du såg den eller ej.
  http://royalewithcheese.blogg.se/2010/december/music-maestro-topp-5-musikfilmer-nit89ram.html

 8. Oh, att jag inte tänkte på Galaxy Song… Gurkmajonnäs, de flesta i listan har jag inte sett/hört, har skamset nog varken sett Trollkarlen från Oz eller All that Jazz…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s