The kids are all right ( 2010 USA )

Två lesbiska kvinnor har två barn i tonåren. Då ungarna tillkommit genom insemination funderar de över vem som är deras pappa. I hemlighet söker barnen upp sin biologiske far som visar sig vara en ambitös men trevlig slacker. Mammorna får reda på barnens kontakt och historien utvecklar sig till något som bäst kan liknas med hela havet stormar.

Filmen kan bäst beskrivas som tragikomisk. För aldrig har väl otrohet, vanmakt, ångest och raseri varit så roligt. Det är något så konstigt som en allvarsam feelgood film. Berättelsen svänger hela tiden mellan jobbiga, roliga, sorgliga och allvarsamma scener med människor som sårar varandra men inte genom att vara  elaka utan bara  obetänksamma. Man skulle tro att The Kids are all right ger ett förvirrat och veligt intryck och desperat försöker hitta sin riktning. Helt fel. Med fast hand, suveränt manus och otroligt bra skådespelare styr regissören Lisa Cholodenko filmen i mål.

Dramat bärs upp av de fantastiska skådespelerskorna  Moore och Benning. Paret dras med äktenskapliga problem och efter en stund glömmer jag bort skådisarna och lever mig in i personerna Jules och Nic. Ruffalo når kanske inte i samma klass som Moore och Benning men han gör en bra roll som den godhjärtade men obetänksamme pappan Paul. Jag var lite halvt om halvt ointresserad av filmen men det ändrades snabbt, en mycket bra film som rekommenderas varmt.

Regi:Lisa Cholodenko

Betyg: 9/10

4 tankar på “The kids are all right ( 2010 USA )

  1. Undrade just om ngn skulle reagera på den formuleringen 😉 Killen jobbar har eget företagen men han tar det lugnt för han sysslar med det för att det är roligt inte för att tjäna pengar. Han tar livet lite som det kommer Ungefär dår någonstans har du min difinition på en ambitiös slacker.

  2. Var också skeptisk inställd, men jisses vad den här rullen levererade och klickade verkligen hos mig med. Rolig och smärtsam på samma gång – snörvelfesten var total.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s