Dinoshark ( 2010 USA )

Fiffi kör ett ”läskiga djur under vatten” tema varje onsdag . Då jag har en fäbless för den genren följer jag efter likt en trogen hund. Jag ska inte klaga på att Dinoshark var usel för det anade jag redan innan jag började titta, jag får faktiskt skylla mig själv och har ingen som helst rätt att klaga för någon konsumentförvillelse rör det sig verkligen inte om. Redan filmens namn och Fiffis recension gav tillräckligt med hintar om vad det rörde sig om.  Däremot var historien om en upptinad dinosauriehaj som söker sig till varmare vatten i jakt på en matbit eller två inte så pjåkig eller låt mig få omformulera mig: Jag har sett värre.

Då jag hyser en skräck för sjöar ( gäddor och eventuella drunknade personer som av en händelse vill flyta upp till ytan efter tio år i vattnet precis när jag dyker i ) och hav ( listan blir lång här men det räcker med hajar ) älskar jag filmer där det rör sig om hemskheter i vatten. Gärna hajar men det mesta går bra. Det kan vara en anledning till att jag inte helt förkastar Dinoshark. När jag sitter och håller andan i soffan så fort någon hamnar i vattnet ( och det är avsevärt fler personer än i en film regisserad av Edward Blake ) kan inte filmen vara helt genomusel.

Det här är kanske inte en film för finsmakarna men den är åtminstone inte tråkig. Filmen väcker även en del tankar: Har ett bikiniföretag sponsrat filmen för det var länge sedan jag så så mycket folk springa runt i bikini och råkar man ha lkäder på sig ser man till att slita av dom. Min favorit fundering är dock killen som säger sig kunna skaffa lite sprängmedel ”då han har en kompis på millitärförläggningen”. En stund senare dyker han upp med ett raketgevär! Applicera denna tankegång och händelseförlopp till verkligheten så märker man att manusförfattaren tagit en genväg eller två för att få mer flyt i historien. Fast i verkligheten finns den väl inga Dinosharks som f.ö verkar ha en förmåga att variera i storlek beroende på vad den ska göra?

Regi: Kevin O’Neill

Betyg: 3/10

7 tankar på “Dinoshark ( 2010 USA )

  1. Dinoshark….hahaha….jag vad säker man?

    Jag tror (utan att egentligen ha minsta belägg för det) att du måste vara en världens mest givmilda filmbloggare gällande just betygssättningen av den här filmen. 3/10 borde räcka för att du ska få livstids medlemskap i The Dinoshark Fanclub 😀

    • Jag har sett värre som sagt och filmen var underhållande jag fick åtminstone skratta ett par gånger. Får se vad jag tycker om de övriga filmerna när jag hinner se dessa. Fanclub ? nu tar du allt i Fiffi 😉

  2. Fanns det en sån fanclub skulle jag också vilja vara med, oavsett mitt betyg på filmen. Så det så. ;D

    Ser fram emot övriga undervattensrecensionerna 🙂

  3. Glömde svara: japp, det blir sjöodjursonsdag några veckor till framöver. Ända tills vi kan börja vägra bada ute 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s