Sharktopus ( 2010 USA )

Förra veckan såg jag Dinoshark och nu kom turen till Sharktopus. Som titeln antyder rör det sig om en varelse som är hälften haj och hälften bläckfisk. Monstret har skapats av en slem  vetenskapsman på uppdrag av millitären. Under en uppvisning av varelsens potential rymmer den och likt Dinoshark simmar till Mexiko. Jag misstänker att produktionsbolaget med Corman i spetsten lade inspelningsplatserna i Mexiko av två skäl; Dels är det troligtvis billigare att spela in film i Mexico, för det här är en billig film tro inget annat och dels ville man nog softa på kvällarna med billiga drinkar och mat.

Om Dinoshark var dålig finner jag faktiskt inte ord för Sharktopus. Där Dinoshark var en ganska illa utförd CGI varelse är Sharktopus ljusår sämre. Det intressanta är att även Sharktopus har samma förmåga som Dinoshark, nämligen att ändra storlek varefter att filmens manus kräver det. Det mest skrämmande i filmen är inte monstret utan de obeskrivbart dåliga skådisarna. Dinoshark hade kanske inte mycket oscarsmateriel att skryta med men här går skådespelarinsatserna bortom allt förstånd. Till en början är det faktiskt underhållande och nästan lite roligt men tillslut blir det en overkill av miserabla skådisar. Jag hade kanske väntat mig en ganska kass film men jag hade inte väntat mig att man medvetet försökte göra filmen så usel som möjligt för det är intrycket jag får. Därmed försvinner lite av känslan av att filmen åtminstone är gjord med hjärtat trots brister och fel.

Fiffi gillade filmen bättre.

Regi: Declan O’Brien.

Betyg 1/10

6 tankar på “Sharktopus ( 2010 USA )

  1. Oj! SÅ dålig var den väl ändå inte?
    Eller….hmmmm….ja….det kan ha varit jag som var på extremt bra humör den dagen. Jag säger inte att det ÄR så men det KAN bero på det 😉

    • Troligtvis var du på superdupertoppenhumör och tog hela världen i din famn 😉 Jag fick faktiskt lite huvudvärk av filmen SÅ dålig tyckte jag att den var. Har surfat runt lite och det finns en film som heter Giant shark vs giant octopus den verkar vara något alldeles i hästväg.

  2. Appappapp, någon måtta på felaktigheterna får det vara — Mega Shark Versus Giant Octopus om jag får be 😉 Även den lätt huvudvärksframkallande kan jag intyga

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s