Serie och Filmmässa i Karlstad 2011.

Under den gågna helgen har jag haft glädjen att få närvara på Carlstad Comicon, den första Serie och Filmmässan som hållits i Karlstad. Förutom en rad begåvade serietecknare fanns även en rad Star Wars-karaktärer på plats.

Stormtrooper djupt försjunken i den lokala pizzamenyn

Lägg därtill diverse försäljare av film, filmprylar, serietidningar och spelprylar m.m. På mässans sista dag fick vi prominent besök av ingen mindre än Christina Lindberg som signerade foton och DVD-omslag för brinnande livet i klubb super8– montern(jag lyckades inte ta en bild av henne pga folksamlingen och var väl lite för starstruck för att våga fråga ;)) . Ett annat intressant inslag var filmproduktionsbolaget Branbomm film med en ganska imponerande mängd egenproducerade kort och långfilmer. 

Drivna killar från Branbomm Film

Disträ som jag är missade jag tyvärr bägge visningarna av deras  film Dead on Arrival men hoppas få en chans att se och recensera den längre fram i tiden. En monter som konstant var omgiven av nyfikna besökare inhyste Abandonned House Collectibles.  Dessa killar visade upp orginalrekvisita från diverse filmer och tillverkade skickligt repliker av bland annat Jason-masker m.m. 

Lite coolt är det ju...

Freddy Kruegers tröja.

Känns den igen?

Ett lite surrealistiskt inslag på mässan var det plötsliga uppdykandet av TV4-Gladiatorerna som av en händelse spelade in program i lokalen bredvid.  

 

 

 Filmitch själv dök upp på Lördagen och grävde igenom 3dvd för 99-lådorna  med konsumtionshetsens maniska låga brinnande i ögonen:). På hela taget var mässan en lyckad historia med många roliga, intressanta och framför allt givande möten och jag hoppas verkligen att det blir ett växande och årligt återkommande evenemang .

6 tankar på “Serie och Filmmässa i Karlstad 2011.

  1. Nu kanske någon undrar över vad jag fyndade? det fick bli: Inception, Piraya 3D samt Micmacks, sedan var Marcus vänlig nog att inhandla ett ex av Sweden heaven and hell åt mig på söndagen 🙂

    • Joel & Pladd. det en lyckad mässa tyckte jag lagom med folk och jag förköpte mig inte men det blev en halvtung kasse med serier och filmer 🙂

  2. Låter kul! Jag är en frekvent besökare på sci-fimässan när den kommer till Gbg. Var faktiskt på den i Sthlm förra året till och med. Trevligt med lite nörderi. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s