Nick of time ( 1995 USA )

Fans av tv-serien 24 torde uppskatta John Badhams alster med Johnny Depp och Christopher Walken. Precis som tv-serien utpelar sig filmen i realtid.

Gene Watson ( Depp ) får sin dotter kidnappad och om han inte utför ett mord kommer förövarna att döda dottern. Mr.Smith ( Walken ) bevakar varje steg Gene tar så att han inte kan be om hjälp, försöker han med detta kommer kidnapparna att mörda dottern.

Johnny Depp har en ganska nedtonad roll och lyckas väl med att spela stressad och svettig familjefar. Det tar inte inte lång stund innan jag ”glömmer” bort att det är Depp som har huvudrollen. Walken är Walken på gott och ont men visst är han härlig att se med bakårslickat hår och ondsint blick. Större delen av berättelsen går ut på att Gene försöker skaka av sig Mr.Smith för att på något sätt skaffa hjälp. Filmen följer mer eller mindre schemat: Depp har en plan – misslyckas – får en tillsägelse alternativt lite stryk av Walken – Depp utarbetar en ny plan etc. etc. Kan tyckas tjatigt men filmen är faktiskt ganska spännande om man lyckas med att bortse från skurkarnas idiotiska plan att använda sig av en lönnmördare som knappt hållt i en pistol tidigare. Man bör även ta och blunda för ett och annat hål i  plotten. klarar man av detta får man en helt godkänd thriller med ett lite annorlunda upplägg, men jag får lov att erkänna att 24 var både bättre och mer spännande.

Regi: John Badham

Betyg: 6/10 

6 tankar på “Nick of time ( 1995 USA )

 1. Minns denna som helt okej och småspännande underhållning. Den gjorde sig faktiskt riktigt bra på stora duken, såg den på en filmfestival när det begav sig!

 2. Helt klart en föregångare till 24 och den använder ju timelocken betydligt effektivare än High Noon (som är mästerlig på många sätt).

  Den var sjukt spännande första gången jag såg den men även vid en omtitt för nått år senhöll den ihop väldigt bra.

  Det är också skönt att se Johnny Depp spela mer normalt börjar vara trött på hans clown galleri a la Burton och Pirates.

  • Depp har fastnat lite i ett fack på senare år vilket är synd, men kanske för inte Depp, då han troligen får miljoners miljoner för att vara lite lagom småcrazy.

  • Sofia: Sedär ungefär vad jag tyckte, ok. betyg 4 – 6 betyder ungefär.
   Jojjenito: Det är en ganska bra ”direkt efter jobbet film”. den går tror jag fortfarande på TV4 film, det var åtminstone där jag såg den härom veckan.

 3. Hmm, den här minns jag inte alls att jag hört talas om. Walken och Depp i en realtidsthriller där klockan räknar ner. (Var det tidspress också på Depp?)

  Tack för tipset. Låter som en perfekt ”efter jobbet”-film.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s