Micmacks ( 2009 Frankrike )

Bazils far dör i en olycka under sin millitärtjänstgöring, hans mor blir galen av sorg och den unge pojken hamnar på ett barnhem. I vuxen ålder har Bazil lyckats ordna en ganska acceptabel tillvaro men när han i sin tur blir skjuten av en olyckshändelse förlorar han i ett svep både jobb och lägenhet. Nu bestämmer sig Bazil för att hämnas på vapenfabrikanterna som producerat vapnen som dödade hans far och gjorde honom hemlös. Till sin hjälp har Bazil en grupp udda existenser som bor under stadens soptipp.

En film av Jenuet är alltid en fest för ögat. Fantasifulla kameraåkningar, fantastisk scenografi och berättelser som gränsar till det otroliga. Den här soppan rörs ihop och brukar kryddas med en vriden och aningen torr humor. Det är inga större fel på Micmacks, allt som man kan förvänta sig i en film av Jenuet finns med men kanske har jag sett en film för mycket av den excentriske filmskaparen, kanske var jag inte på humör eller kanske var filmen inte speciellt bra? Jag vet faktiskt inte, det enda jag vet är att jag fick kämpa mot sömnen när jag tittade på filmen och det är inte ett gott betyg till en film som tar i från tårna för att vara ett visuellt fyrverkeri. Det kanske är så enkelt att jag var för trött för att se på en film?

Regi: Jean-Pierre Jeunet

Betyg: 5/10

4 tankar på “Micmacks ( 2009 Frankrike )

  1. Känns som den här gick filmvärlden förbi ganska obemärkt. Konstigt ändå – trots allt Jeunet vi snackar om. Men men, kanske är det så enkelt som att filmen inte är speciellt bra. Kommer nog trots allt se den någon gång – men har en del som ligger före i prio-högen. 🙂

  2. Åh jag var helt begeistrad över den här. Men jag var nog helt enkelt på rätt humör när jag såg den!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s