Role models ( 2008 USA )

Danny (  Paul Rudd ) tröskar runt i livet som han ser som ett enda stort misslyckande. En bidragande orsak till den känslan är hans arbete som går ut på att åka runt och göra reklam för en energidryck på skolor tillsammans med sin partner Wheeler ( Sean William Scott  )som älskar livet och sitt jobb.  När Danny krockar med bilen blir de två kollegorna dömda till samhällstjänst där de ska agera faddrar åt barn. Efter att ha mött de två ynglingarna som de ska tillbringa en månad tillsammans med börjar nästan fängelsestraffet se ut som ett lockande alternativ.

Det är ganska härligt när man slötittar på en film som man inte tror ska vara något speciellt och sedan finner sig vara minst sagt positivt överraskad, om sedan filmen är en komedi är det än trevligare för bra komedier är sällsynta. Role models bjuder inte på några överraskningar den är precis som de flesta amerikanska komedier och går efter mallen. Allt är med i Role models från den småroliga början där karaktärerna presenteras till  det obligatoriska slutet där allt ordnar upp sig;  folk sjunger och en folksamling applåderar åt paret som återförenas efter en fnurra på tråden. Skillnaden mellan Role models och andra filmer i samma fack är att jag faktiskt bryr mig lite om karaktärerna. Vanligtvis sitter man nästan och bockar av alla klyschor med en trött suck. Jag dras in i historien och glömmer faktiskt  bort att det är samma  gamla visa än en gång. En förklaring kan vara att skådisarna är ganska samspelade och att ungarna ( Christopher Mintz-Plasse   Bobb’e J. Thompson ) inte är så där vidrigt söta och gulliga som de vanligtvis är i amerikandska filmer. Min fru om ett av barnen ”Jag vill slå ungen” och i detta fall är det ett gott tecken då det inte berodde på att ungen var äckligt söt utan helt enkelt för djävlig. Skämkudden fick vara i fred i soffan och jag skrockade faktiskt både en och annan gång. Filmen går på TV3 imorgon söndag och rekomenderas om man står ut med de ständiga reklamavbrotten.

Regi: David Wain

Betyg: 8/10

10 thoughts on “Role models ( 2008 USA )

  1. Rudd är riktigt trevlig, fastnade för honom i Friends när det begav sig. Däremot verkar det som om Sean William Scott spelar samma roll som alltid?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s