The Devils backbone ( 2001 Spanien )

Barnhem, spöken, Spanska inbördeskriget och del Toro låter som en spännande kombination. Carlos är föräldralös och lämnas till ett barnhem som drivs av republikanerna. Trots att det råder inbördeskrig verkar livet på barnhemmet relativt drägligt men hela tiden ligger hotet om facisternas ankomst i luften. Carlos märker ganska snart att barnhemmet är hemsökt. En natt försvann en pojke vid namn Santi och sedan den episoden har det börjat spöka på instutitionen. Tyvärr är inte detta det enda problemet då det snart visar sig att en del av människorna på barnhemmet är avsevärt värre än spöket.

Jag hade stora förhoppningar på den här filmen. Del Toro är alltid intressant och min bror hade rekommenderat filmen varmt. Tyvärr infriades inte mina förväntningar. The Devils backbone känns spretig och Del toro lyckas inte väva samman realismen med det övernaturliga vilket han lyckades avsevärt bättre med i Pans labyrint. Spökhistorien blir lidande av att realismen känns mer skräckinjagande och realismen blir lidande av att del Toro tar till ett par övernaturliga lösningar när huvudpersonerna kommer i trångmål. Nu blir tyvärr resutatet vare sig engagerande eller speciellt rysligt filmen är t.om lite småtråkig ibland vilket är synd då grundstoryn är bra. Fotot är bra och skådisarna likaså men filmen som helhet?  Nej den kan kvitta. Kan hända att mina förväntningar var för höga.

Regi:Guillermo del Toro

Betyg: 4/10

5 tankar på “The Devils backbone ( 2001 Spanien )

  1. Lite för höga kanske? Jag vill minnas att den här ändå var rätt ok när man bara kunde lägga bort Hellboy/Pan’s Labyrinth och se det mer som en rakt upp och ned spökhistoria.

  2. Hmmm….Känns lite som en mix av Pans Labyrint och Barnhemmet och för mig är det – trots ditt svala betyg – en helt klart intressant blandning.
    En film som måste ses 🙂

  3. Sofia & Fiffi: Om jag sett denna först, sedan Barnhemmet och Pans labyrint hade jag troligtvis gillat den bättre. den kan även vara så att jag kanske inte var upplagd för Spansktinbördeskrigsbarhemsskräcks 😉

  4. Det känns som alla bitar verkligen föll på plats i och med Pans labyrint. Djävulens ryggrad var ingen höjdare, håller med om det du skriver om de två delarna (dramat/realismen och själva spök/skräckdelen) som liksom tar ut varandra och gör att inget funkar. Tråkig. Har en liten recension liggande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s