All good things (2010 USA)

Andrew Jarecki har tidigare gjort dokumentären The Friedmans när han gör sin första spelfilm går han inte så långt utanför sina ramar. All good things är en s.k based on a true story film men i det här fallet heter det att filmen är inspererad av händelser de senaste trettio åren. Troligtvis för att man vill undvika stämningar av de personer som porträtteras i filmen.

David träffar Katie när han lagar avloppet i hennes lägenhet och kärlek uppstår. Romansen ses inte med blida ögon av Davids far som anser att Katie inte duger åt hennes son. Sonen är nämligen arvtagare till ett stort fastighetsimperium. Pappan är inte kandidat för priset ”father of the year” för att uttrycka det milt. Trots pappan gifter sig paret och flyttar till New England men efter en tid lyckas fadern övertala sonen att flytta tillbaka och börja jobba i företaget. När David ställs inför ökad psykisik press p.ga närheten till pappan och vantrivsel i storstaden blir det dags för frun att ta sig en funderare över vem hon verkligen gift sig med.

Knepig film det här, å ena sidan har vi bra skådisar; Ryan Gosling, Kirsten Dunst och Frank Langella samt en historia som är engagerande, å andra sidan har vi en film som velar mellan att vara ett romantiskt drama första halvan för att sedan gå över till kriminalhistoria. Resultatet blir för att använda sig av en gammal klyscha ”vare sig hackat eller malet”. Trots svag regi lyckas främst Dunst och Langella ge bra rollporträtt. Gosling får inget att bita i då David är helt nollställd bakom sina Bengt Bedrup glasögon. På ett sätt är han obehaglig då jag verkligen inte vet var jag har honom men samtidigt är David så blek och intetsägande att jag inte bryr mig om karaktären. Halvt om halvt sevärd film där misslyckandet nog kan skyllas på regissören.

Regi:Andrew Jarecki

Betyg:5/10

6 tankar på “All good things (2010 USA)

  1. Jag hyllade ju Kirsten Dunst rätt hårt efter att ha sett den här ganska beiga filmen. Tycker du hon var ”som vanligt” här eller extraordinär?

    • Personligen hör Dunst inte till mina favoriter (tycker hon ser lite sjuklig ut, blek o smal) men hon är en bra skådis som ofta är med i bra filmer. Här passade hon mycket bra i huvudrollen så du var inte ute och cyklade Fiffi 😉

  2. Jag tror de allra flesta som ser All Good Things (2010) stör sig på att filmen inte riktigt vet vad den vill. Jag gillade helt klart första halvan av filmen bättre. Detta trots att jag gillar andra halvans utveckling, iaf i vanliga fall. Men här passade det inte in och det kan man endast skylla på regin.

    Jag gillade Dunst här, absolut. Även Gosling och Langella gör sitt, men precis som filmen tappar karaktärerna mitt intresse under andra halvan.

    • Frank Langella har smugit sig på mig under senare tid en halvdoldis som varit med i många filmer men först nu inser jag vad bra han är 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s