Water for elephants (2011 USA)

Den här historien har man sett många gånger förut godhjärtad (är snäll mot djur) men fattig pojke  träffar en flicka som är tillsammans med en ond man (är elak mot djur). Kärlek uppstår och berättelsen får ha sin gång.

Om det inte vore för två saker skulle jag troligtvis avsky den här filmen. Dels så utspelar den sig i cirkusmiljö något som jag är lite svag för. Det är något visst med cirkusmiljön, en ambulerande arbetsplats fylld med exotiska djur (åtminstone förr i tiden) och trasiga själar. Det räcker för att jag åtminstone ska uppmärksamma berättelsen. Den andra anledningen är Christoph Waltz i rollen som den oberäknlige cirkusdirkektören. Walz var som bekant mycket bra i Inglorious barsterds och i Water for elephants är han minst lika bra. Han ger helt enkelt ondskan karaktär.  Vi hittar även Reese Whitherspoon och Robert Pattison i rollistan men de är märkligt bleka och agerar sömngångaraktigt. Pattison har jag aldrig sett tidigare men Whitherspoon brukar göra bättre ifrån sig, det var lite av en besvikelse. Däremot var det roligt att få se nestorn Hal Holbrook i en för sig liten roll men det var ändock Hal. Fina färger, Walz och cirkusmiljö räcker för att ge filmen godkänt men inte mer. Movieblog 4 you var desto mer nöjd med filmen medan Frestande filmvärld var lite mindre tagen.

Regi:Francis Lawrence

Betyg: 5/10

11 tankar på “Water for elephants (2011 USA)

 1. Såg och recenserade den här filmen för inte så länge sen (http://www.plox.se/?p=2000) och tyckte den var en ganska trevlig liten överraskning faktiskt. Egentligen bara avslutningen som sänkte den en smula, som blev alldeles för standard och mjäkig. Men ja, Hollywoodiansk romantik när det i alla fall fungerar hyggligt.
  Sen tycker jag Pattison står för en solid insats, även om han var snäppet bättre i fantastiska Remember Me – som jag inte kan rekommendera nog.

 2. Just den filmen Remember me har jag lånat av en kompis – har hört gott om den på bloggarna får lov att se den när jag får tid 😉
  Water ja den duger för det den är jag kanske inte var på mitt mest romantiska humör när jag såg den.

 3. Precis som Plox skrev här ovan, Remember me kan inte rekommenderas eller lovordas nog, Robert Pattison i huvudrollen eller ej 😉

  Den här filmen känner jag noll sug efter. Undrar varför när jag ser så mycket annat som jag redan på förhand VET är skräp 😉

  • Märkligt detta med att dras till skitfilmer, jag vet att filmen inte är bra men ändå halar jag gladligen upp pengar på biografen och går in i biomörkret.

 4. Jag älskar filmer som är färgstarka och som tar mig tillbaka i tiden. Därför blev jag så förtjust i just denna. Sen är jag ju en sucker för romantiska filmer. En av mina favoritfilmer är ju trots allt Dagboken (The Notebook), och med Water for Elephants smälte mitt flickehjärta något…

 5. Jag har också Remember Me liggande så Pattinson hänger fortfarande på gärdsgården. Ändå måste jag erkänna att jag kände ett litet, litet spirande intresse när jag såg trailern. Lite lagom Carnivale-vibbar som raskt dog sotdöden när Robert visade sig. Det är något med hans melankoliska ansikte som jag har svårt för.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s