Final destination: De bästa dödsfallen

Final destination filmerna hör kanske inte till det bästa i skräckgenren. Den första filmen var spännande och intressant när den kom men uppföljarna har spunnit vidare på samma tema och ibland är det svårt att skilja filmerna åt. Däremot är filmerna ganska underhållande. Varje film följer samma utstakade mall: Det börjar med att någon har en föraning om en spektakulär olycka och drar sig i sista stund ut ur den kommande situationen t.ex lämnar flygplanet innan det lyfter. De som skulle dött i olyckan men överlevt tack vare varslet möter sin död under filmens gång då det var meningen att de skulle dött. M.a.o predestination på högsta nivå. Härom veckan kom den femte och sista (?) filmen och jag tyckte det var läge att sätta ihop en högst personlig och synnerligen blodig lista på de fem bästa dödsfallen i filmerna. Det kanske är lite makabert men som Marcus sa: ”Det är som att titta på Tom & Jerry fast med dödlig utgång” Skulle tro att en spoiler varning torde vara överflödig.

Ända in i det sista trodde jag faktiskt att M.s Lewton skulle klara sig men döden var envis i det här fallet.

Valde mellan den här och akupunkturdödsfallet i den senaste filmen. Candys död skulle kunna vara tagen ur Tom & Jerry. Jag gillar även hur de små enskilda sakerna som sker och tillsammans bildar förutsättningen för dödsfallet. Spiken, fläkten m.m

Evans död i tvåan påminner en del om Lewtons död då tittaren hela tiden tror att han ska klara sig. Detta fungerar inte längre i filmerna, man VET att alla ska dö, numera är frågan istället hur de ska dö.

Här går det undan, snygg sammankoppling mellan de två dödsfallen.

Gillar hur stämningen byggs upp och när man pustar ut så smäller det – bokstavligen.

Någon annan kanske har ett bättre dödsfall att föreslå? Varsågod och kommentera.

6 tankar på “Final destination: De bästa dödsfallen

  1. Haha, kul idé. Har ”bara” sett de tre första, men håller med att det är ganska kul att se vad de ska hitta på, även om det givetvis är rejält överdrivet. Men en del är snyggt utförda och även om ettan är bäst så har jag för mig att det är en snygg inledningskrock i tvåan som gör den klart värd att se.

    • De tre första är absolut de bästa i serien både 4:an o 5:an känns lite trötta trots alla våldsamma dödsfall i 3D. Bilkrocken i tvåan är snygg i all sin blodighet.

  2. Jag har efter att ha sett femman inte lust att operera mina ögon (som jag tänkt mig göra i framtiden). Kommer nog ta ett tag innan jag sätter mig i en sån där stol och låter någon peta in stålklämmor i ögat… Buh.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s