The Woman in black (1989 Storbr)

Lördagskväll/natt i Filmitch hem.

Fru: ”Vad ska du se?”

Filmitch (FI): ”En skräckis, inget för dig…..”

Fru sjunker ned i soffan med en suck när förtexterna rullar: ”Den ser ganska mossig ut.”

FI: Sammanbitet; ”Ja den har några år på nacken men Trash is king rekommenderade filmen och hans tips brukar vara intressanta.”

En timme förflyter. Frun reser sig upp ur soffan med orden: ”Nu räcker det för mig alldeles för otrevligt”.

Två timmar senare släcker jag lamporna mycket snabbt utan att kasta en blick på de kolsvarta fönsterrutorna. Den sista tanken som dyker upp innan jag somnar är hur faen jag ska kunna sova själv i huset när frun åker på konferens om två veckor.

Berättelsen om den unge advokaten som ska inventera ett dödsbo är en otrevlig liten historia. Dödsboet är ett ensligt beläget hus som ligger på en ö som bara kan nås när det är lågvatten. Redan under sin f.d klients begravning börjar advokaten ana att allt inte står rätt till. Vem är kvinnan i svart som visar sig? Dumt nog tar han inte första tåget hem till London. Resten får ni själva se.

Musik och miljöer är förträffliga om man nu är ute efter en spökhistoria. Första kvarten är så där småtrevlig som bara engelska filmer kan vara men resten av filmen sitter jag med en klump i magen. Ja, det här är skräck när den är som bäst!  En nyinspelning är på gång men efter att ha sett den här tv-filmen känns den ganska överflödig. Det enda som jag kan kritisera en aning är det något knepiga och rumphuggna slutet. Men man kan inte få allt här i världen.

Regi Herbert Wise

Betyg:8/10

19 tankar på “The Woman in black (1989 Storbr)

 1. Tack för din cred, filmitch. 🙂

  Detta är en helt otroligt skickligt utförd skräckfilm. Den absolut bästa scenen (och en av de bästa jump scares jag någonsin sett) kommer när Arthur ligger med feber och hör barnet i sitt rum…

  Jag hoppar varenda gång jag ser den!

  • Det är inte ofta jag blir rädd men det här var ruggigt, min fru sover avsevärt bättre än mig på kvällarna men någon måste offra sig för konsten 😉

 2. Kul att du kom fram till den och kul att den var bra. Jag har själv inte börjat leta på allvar men finns den på youtube är det ju bara att tuta och köra. Tack för det tipset.

 3. Pingback: The woman in black

 4. Haha, rolig text. Speciellt: Frun reser sig upp ur soffan med orden: ”Nu räcker det för mig alldeles för otrevligt”.

  Jag satte upp den här på ska-se-listan efter att ha läst om den hos trashisking, och den försvann ju inte nu. 😉

  • Tack det var roligt att du tyckte det 🙂 Välkommen hit och är du svag för rysare och skräckisar tycker jag att du ska se The Woman in black. Remaken verkar få premiär till våren och det blir intressant att se hur Radcliffe klarar sig när han inte har en trollstav i bakfickan.

 5. Pingback: The Woman in Black (1989) « Rörliga bilder och tryckta ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s