Colombiana (2011 USA)

Cataleyas pappa arbetar undercover i en colobiansk brottsorganisation när hans täckmantel avslöjas hämnas knarkkungen Don Luis genom att mörda hela familjen. Cataleya undkommer massakern nätt och jämnt flyr till en släkting i USA. Det enda Cataleya nu lever för är att hämnas sin familjs mördare målmedvetet utbildar hon sig till lönnmördare. Åren går och till slut verkar hon kunna närma sig sitt slutmål men polisen är henne hack i häl och Don Luis har insett att han är jagad.

Bessons senaste produkt är en ganska enkel och rak actionhistoria som berättas utan några större krussiduller. Fimen inleds med två otroligt bra actionscener b.la Cataleyas flykt undan maffian i Bogota.Tyvärr verkar man ha bränt allt krut efter dessa scener då filmen nästan känns lite stillsam efter denna starka öppning. Det är först i slutet historen tar fart igen.

Det var ganska skönt att få se en rak och osentimental actionfilm som är ganska humorbefriad, man har satsat på spänning och action kort och gott. Inga större skådisar i ensamblen men de klarar sina uppgifter väl. Zoe Saldana känd från Avatar sköter sig bra som cool lönnmördeska men då jag har en svaghet för tjejer på film som kan skjutas och slåss får man kanske ta min utsaga om hennes förträfflighet och filmens relativa höga betyg med en nypa salt. Steffo var inte lika impad.

Regi: Olivier Megaton

Betyg: 7/10

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s